Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Klatovy - první Trněný, skvělý Cvrček

Po zajímavém průběhu zvítězila v jednodenní Rally Klatovy 2015 posádka Karel Trněný – Václav Pritzl s vozem Škoda Fabia WRC. Do cíle dojely víc jak dvě třetiny startujících posádek, soutěž se obešla bez zranění a dokonce i bez havárií.

Sedm rychlostních zkoušek Rally Klatovy 2015 završilo letošní Mistrovství České republiky v rally. Narychlo uspořádaná soutěž, místo zrušené Rallye Příbram, nabídla posádkám zajímavé závodění a divákům pestrou škálu závodníků a jejich techniky. Od úvodu se o vedení přetahovala plzeňská posádka Václav Pech – Petr Uhel jedoucí tradičně s vozem Mini John Cooper Works S2000 s dvojicí Jan Dohnal – Jakub Venclík s Fordem Focus WRC.

Pátá rychlostní zkouška znamenala konec nadějí Západočechů, kteří urazili kolo, Dohnal s Venclíkem ale o vítězství také přišli, když je těsně před koncem rally zklamala technika. Radovali se tak „třetí vzadu“, Karel Trněný s Václavem Pritzlem, kteří se do té doby se svou Škodou Fabia WRC drželi jen pár vteřin za svými konkurenty. „Vítězství nás překvapilo, dozvěděli jsme se o něm až při závěrečné návštěvě servisní zóny. Je to pro nás jeden z největších životních úspěchů, navíc na domácí půdě. I když nám je líto soupeřů - smolařů, z prvenství máme samozřejmě ohromnou radost,“ shodli se na cílové rampě Trněný s Pritzlem.

Na stupně vítězů se v celkovém pořadí soutěže dostali také Odložilík s Turečkem (Ford Fiesta R5) a Černý s Černohorským (Škoda Fabia S2000), kategorii produkčních vozů ovládli Kopáček s Rendlovou (Subaru Impreza), kteří se tím pádem ve své třídě 3 posunuli na konečnou stříbrnou pozici národního šampionátu. V přímém souboji o mistra republiky kategorie 2WD po tuhém boji zvítězili Dunovský s Glösslem (Peugeot 208 R2), kteří o necelé tři sekundy udolali své soupeře, Rujbra s Krajčou (Renault Clio R3T). Na Rally Klatovy se však obě tyto posádky museli sklonit před výkonem Bisahy s Pížou (Citroën DS3 R3T).


Karel Špaček

Páté místo pro Cvrčka

Věroslav Cvrček bojoval prakticky po celý závod o umístění mezi prvními pěti, v jedno chvíli měl se Škodou Octavia WRC na dosahu už třetí místo. Ale pátá příčka je pro něho životní úspěch. A jak viděl rallye sám?

„Rally Klatovy - zajímavý závod, velkou změnou pro tento závod byl spolujezdec Velký Vezír (Pozn.redakce Petr Novák – spolujezdec Daniela Landy). Do závodu jsme vstoupili na starých pneu střední směsi, zajeli jsme obě úvodní RZ v kontaktu se Sýkorou a Černým, přestože to dost klouzalo, tak jsem chtěl zkusit něco jiného. Risknul jsem nasazení pneu měkké směsi, ke konci třetí RZ nám bylo jasné, že to nebyla správná volba, měl jsem pocit, že máme 4 defekty najednou. Následovaly ještě 2 RZ do servisu a myslel jsem si, že ani nedojedeme. Auto se chovalo jako na zimních protektorech, ale projeli jsme je v kontaktu s Černým, kterého jsme dokonce porazili na RZ 5 a Sýkorou, kterého jsme porazili na RZ4. V servisu jsme nasadili zpátky střední směs a chtěli zabojovat o absolutní podium, od kterého nás dělilo 7 sekund. Nasadili jsme svižné tempo, ale před polovinou Korábu jsme trefili retardér a tím ztratili šanci na boj, dostali jsme tam 10 s. Na poslední RZ už jsem ani netrápil auto na startu, rozjeli jsme se v klidu a až po několika metrech plynule zrychlili, stejně jsme zajeli podobný čas se Sýkorou a Černým, kteří bojovali o 3. místo.

Celý závod byl obrovskou zkušeností, pozitivní byly dosahované časy i přes špatnou volbu pneumatik. Nejen ohledně pneumatik jsme získali spoustu nových informací. Děkuji Petru Novákovi za společný závod a spoustu rad a poznatků, celému týmu za perfektně připravené auto a podporu během celé sezony.

Pokud seženeme alespoň pár korun, tak jsme na jaře zpátky, určitě nevyměkneme a budeme bojovat o co nejvyšší pozice a předvádět jízdu co nejpodobnější Emil Triner“


1.Trněný – PritzlŠkoda fabia WRC00:45:27.900
2.Odložilík – TurečekFord Fiesta R5+0.17.1
3.Černý – ČernohorskýŠkoda Fabia S2000+0.31.2
4.Sýkora – PalivecFord Fiesta R5+0.37,5
5.Cvrček – Velký VezírŠkoda Octavia WRC+0.28.1
6.Vlček – ŽákováŠkoda Fabia S2000+1.03.3
7.Kopáček – RendlováSubaru Impreza+1.23.6
8.Hudec – PickaŠkoda Fabia S2000+1.49.6
9.Semerád – TěšínskýMitsubishi Lancer+2.16.2
10.Pešl – PešekMitsubishi Lancer+2.29.7



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar