Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Hustopeče - Pospíšilík v cíli

Rally Hustopeče byla pro posádku Peugeot Sport Česká republika velkou neznámou. Dosud na této soutěži nikdy nestartovali a byli tak velmi zvědaví na její proměnlivý charakter, kde jsou rychlé úseky vystřídány úzkými vinařskými stezkami a mnohdy i dlouhými úseky na šotolině.

K soutěži přistupovali Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem s cílem dokončit rallye bez chyb a poškození vozu, což se jim v předchozích soutěžích příliš nedařilo. Opatrně postupovali výsledkovou listinou a na konci první etapy byli s Peugeotem 208 R2 na čtvrtém místě ve třídě 6. I přes předpověď počasí, která slibovala srážky, se nakonec i v sobotu závodilo na suchu, z čehož měli junioři radost. Podařilo se jim vyvarovat se chyb a do cíle dorazili jako druzí ve třídě 6 a jako čtvrtá nejrychlejší dvoukolka absolutně. To je výsledek, který celý tým naplňuje optimismem. Další soutěží bude červencová Rally Bohemia se svými technickými a čistými asfaltovými tratěmi.

Tomáš Pospíšilík: „Už při seznamovacích jízdách jsme se velmi snažili připravit si co nejlepší rozpis, protože jinak se nedá na neznámé trati zajet slušný výsledek. Všichni soupeři mají s touto rallye už zkušenosti, a nemohli jsme tedy dělat žádné velké ambice. Měli jsme za úkol spolehlivě dojet do cíle, ale rozhodně jsem nechtěl jet pomalu. Z počátku jsme zvolili opatrné a klidné tempo. Chvíli jsem se přeorientovával z předchozí šotolinové rally na asfalt a chvíli si zase zvykal na Peugeot, což ale netrvalo zase tak dlouho.
S výsledkem z první etapy jsem moc spokojený nebyl. Při nočních průjezdech rychlostními zkouškami jsme si ale ověřili, že náš rozpis sedí a já do druhé etapy cítil větší jistotu. Ani druhý den jsme neudělali žádnou větší chybu a dařilo se stabilně zajíždět druhé časy za skvěle jedoucím Václavem Dunovským, z čehož mám radost. V posledních třech rychlostních zkouškách jsem zkusil ještě přidat a bylo to dobré. Největší radost mám ale z toho, že jsme už druhou rally v řadě dokončili bez potíží a v klidu.“


PR 23.6.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar