Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Hustopeče - Martin Koči opět první v 2WD

Třetí závod MČR je za námi a hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou má stále stejného vítěze. Po Šumavě a Českém Krumlově dokázala posádka Martin Koči s Lukášem Kostkou zvítězit také na Agrotec rally Hustopeče. Jejich Citroën DS 3 se usadil na čele po úvodní sekci a do konce závodu už před sebe nikoho nepustil.

Košický Martin Koči si tak může podat ruku s Janem Kopeckým. Zatímco ten dominoval třikrát absolutně, jezdec Styllex motorsport třikrát ve „dvoukolkách“. Ale stejně jako při Rallye Český Krumlov se triumf nerodil vůbec snadno. Mohla za to specifická hustopečská trať, kterou charakterizují uklouzané asfalty, šotolinové pasáže a zrádná noční sekce. Tu každoročně provází mračna prachu, kterými se musí posádky prokousávat.

„Hustopeče jsem jel před několika lety a ta pauza byla proti domácím ´střelcům´ v úvodu znát. Jen se potvrdilo, jak jsou tratě této rally specifické. Třeba šotolinové úseky na asfaltových gumách. Málokdy se s něčím takovým potkáváme. A tak hned na první šotolině jsem zjistil, že na brzdách auto zdechá, pak jsem si na to musel dávat velký pozor. Neskutečně proměnlivá byla i přilnavost. Některý asfalt ´držel´, jiný ne, v tréninku to nebylo možné dobře odhadovat. Proto jsem nebyl se svou jízdou až tak spokojený,“ říkal v cíli úvodní etapy Martin Koči.

Košicko-zlínská dvojice se dostala do čela po nejrychlejším čase ve třetím měřeném testu, kdy výrazněji porazila Dunovského a dostala se před něj v hodnocení dvoukolek. V noci přidala posádka Styllex motorsport další dva vítězné časy a před druhou etapou si vytvořila téměř půlminutový náskok.
Ve druhé etapě, se šesti rychlostními zkouškami, přidali Koči s Kostkou prvenství na pěti vložkách a svůj náskok postupně navýšili až na více než minutu. V cíli tak mohli slavit třetí vítězství na českých tratích v řadě i maximální bodový zisk za klasifikaci druhé etapy.

„Jelo se nám dobře, závod jsme si užili, ale zároveň to byla velká zkušenost. Neustále se koncentrovat na změny rytmu a měnící se přilnavosti pneumatik, obtížné bylo trefovat se do brzd a brzdných bodů. Jsem rád, že jsme tady vyhráli, bylo to asi nejtěžší dosavadní vítězství v českém mistrovství. Na Bohemii budeme kvůli JWRC (Rally Poland) chybět, takže se do českého mistrovství vrátíme až na zlínské Barumce,“ plánuje Koči.


KP 21.6.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar