Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Český Krumlov s rekordním počtem přihlášených

V loňském roce se pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu dočkali v součtu přihlášek čísla 116. A to je letos překonáno! Do soutěže se přihlásilo 93 posádek se současnými automobily a 39 historiků, což znamená celkem přes 130 posádek.

K největším favoritům 44. ročníku budou patřit jezdci týmu ŠKODA Motorsport. Jan Kopecký a Pontus Tidemand přijedou rozjetí z Portugalské rallye. Diváky bude určitě zajímat nový vůz Václava Pecha, který na Šumavě představil Porsche 997 GT3. Se stejným vozem se představí i Miroslav Janota, mistr Evropy historiků.Chybět nebudou ani vozy kategorie WRC a Super 2000. Kromě toho se na startu objeví také deset dvojic, které pojedou v rámci Rallye Legendy Show.

Z domácí špičky se dále představí Jan Černý, Karel Trojan, Věroslav Cvrček, Vojtěch Štajf, Miroslav Jakeš, Karel Trněný, Roman Odložilík, Martin Vlček, Nor Petter Kristiansen, Slovák Martin Koči. V produkční třídě pak Polák Szeja, z našich Václav Kopáček, Martin Březík, Josef Semerád atd.

Z historiků připomeňme Filipa Ballka (Subaru Impreza), Jiřího Káňu (Ford Sierra Cosworth), Jiřího Jírovce (BMW M3), Jana Krejču (Škoda 130 LR), Břetislava Engeho (Š 130 LR), poprvé vyjede také Mirek Krejsa s Opelem Ascona.

Úspěchem organizátorů je zařazení 5. New Energies Rallye Český Krumlov určené pro vozy s alternativním pohonem do světového poháru. Soutěž, do které se přihlásilo 53 dvojic, přijede odstartovat sám prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt. Více posádek se účastní jen ekologické obdoby slavné Rallye Monte-Carlo.

Na závěr malý pohled do historie. Nejvíce účastníků se přihlásilo v roce 1974, kdy se rallye jela jako oblastní soutěž. Tehdy se celkové číslo vyšplhalo přes 170. O deset let později, kdy měl podnik statut Sdruženého krajského přeboru, pořadatelé registrovali 140 přihlášek. Osmatřicet z nich bylo tehdy nejdostupnější závodní nářadí - Trabant.

44. Rallye Český Krumlov se koná ve dnech 27. a 28. května 2016. Podrobnosti k soutěži jsou k mání na oficiálních internetových stránkách www.rallyekrumlov.cz.



PK
25.5.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar