Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Český Krumlov opět v jarním hávu

Předpověď počasí naznačuje, že návrat českokrumlovské soutěže do jejího tradičního termínu bude doprovázen také jejím tradičním májovým počasím. 49. Rallye Český Krumlov proběhne ve dnech 20. a 21. května 2022 a diváci tak tentokrát nebudou potřebovat zimní kabáty.

Zdá se, že spíše obléknou pouze trička a k rychlostním zkouškám se tak vrátí ona pověstná jarní pohoda, to ale určitě nebude znamenat, že by to měli mít závodníci na trati rychlostních zkoušek výrazně jednodušší, než v listopadu.

Jihočeské tratě jsou dlouhodobě známé svou náročností, mnozí soutěžáci dokonce hovoří o tom, že jsou vůbec nejtěžší a zároveň nejkrásnější v republice. Ani tentokrát ze skladby nevypadla žádná z klasických rychlostních zkoušek, ta nejdelší malontská bude naopak prodloužena na úctyhodných téměř 28 kilometrů a po krátké pauze startuje opět v Pohorské Vsi. Na této vložce se ale bude závodit až druhý den – a tím bude sobota, soutěž se totiž opět vrací do oblíbeného formátu, při kterém budou mít posádky čas třeba i na večerní oslavu svých úspěšných výsledků, bude je totiž poté čekat volná neděle.

To ale předbíháme. Když nahlédneme do pátečního programu, najdeme v něm jednak dopolední shakedown a od šestnácté hodiny i superspeciálku na českobudějovickém výstavišti, kde bude opět jedno z center soutěže. Tím druhým je samozřejmě Český Krumlov se slavnostní startovní rampou v půvabné Jelení zahradě, kam posádky poprvé zavítají krátce po sedmnácté hodině.

Poté už je čekají dvě klasické rychlostní zkoušky Rožmitál a Ján, přičemž první z nich se letos pojede od Vltavy vzhůru, druhá začíná v Blansku u Kaplice a až přímo ve Svatém Janu nad Malší bude mít své letošní finále. Tuto sekci absolvují závodníci podruhé i ve večerních hodinách, mezitím ale ještě jednou pojedou diváckou superspeciálku na výstavišti a v nedaleké servisní zóně budou moci vylepšit či opravit svá auta.

V sobotu si musí přivstat, aby stihli start těžké lesní rychlostní zkoušky Kohout, která je na programu krátce po deváté hodině ranní. Po ní čekají na posádky již zmíněné Malonty, a aby náročnosti nebylo málo, trojboj završí zrádný test nad Rožmberkem, který se navíc pojede v opačném směru než vloni. Až potom si budou moci trochu vydechnout v servisní zóně, ještě předtím se ale opět musí na městské erzetě v Českých Budějovicích vyhnout všem nepříjemným obrubníkům.

Po obědě pak přijde závěrečná sekce soutěže, na ní se bude definitivně rozhodovat o tom, kdo si z letošní 49. Rallye Český Krumlov odveze krásné poháry. Na jezdce budou opět čekat rychlostní zkoušky Kohout, Malonty a Rožmberk. Až poté si budou moci přijet do Jelení zahrady pro ocenění a hlavně pro úlevu z dosažení cíle. Ten je naplánován na šestnáctou hodinu, večer se pak v Jelence odehraje též oblíbené slavnostní předávání cen.

Novinky o všech chystaných akcích v českokrumlovském podzámčí budou průběžně zveřejňovány na oficiálních webových stránkách www.rallyekrumlov.cz.



Karel
Špaček 18.5.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar