Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Český Krumlov - krásný souboj Pecha s Kopeckým

Přestože o letošních titulech mistra (Kopecký – Hloušek) a vicemistra ČR (Mareš – Bucha) bylo rozhodnuto již před startem 48. Rallye Český Krumlov, slibovala jihočeská soutěž zajímavou bitvu o konečné třetí místo.

Rallye Český Krumlov 2021 měla být strašákem pro všechny účastníky, kteří se po covidovém přesunu z tradičního jarního termínu na podzim obávali nástrah v podobě mokré a uklouzané trati. To nakonec platilo jenom zčásti, protože mokrý povrch přinesla pouze nedělní etapa. V sobotní čekala na účastníky převážně z Česka a Rakouska suchá trať a slunečné počasí. Z osmi dealerských posádek ŠKODA se na start postavilo sedm a do cíle jich dorazilo šest. Již jistý vicemistr Filip Mareš z Laureta Auto ŠKODA Teamu na start nenastoupil. David Tomek z pražského Autokomplex Menčík ŠKODA Rally Teamu svůj speciál ŠKODA FABIA Rally2 odstavil na druhé rychlostní zkoušce kvůli zdravotním problémům posádky.


Na čele se od začátku odehrávalo drama v podobě vyrovnaného souboje o první místo mezi Janem Kopeckým a jeho tradičním rivalem Václavem Pechem. Krok s nimi držel prakticky jen Jan Černý.

Po sobotní první etapě se z vedení radoval Jan Kopecký, který si bezchybným výkonem na večerních rychlostních zkouškách vytvořil pohodlný náskok 10,5 s na svého pronásledovatele. Pech ale druhý den situaci nečekaně otočil. V neděli byl nejrychlejší na všech čtyřech rychlostních zkouškách. Pro Jana Kopeckého byla malou útěchou i kuriozita v podobě totožného času s plzeňským soupeřem na závěrečné RZ Malonty. Ani to však nestačilo a Václav Pech nejenže postupně stáhnul svou ztrátu, ale díky nedělnímu výkonu se v cíli radoval z prvního místa s náskokem 3,5 s na Jana Kopeckého. „Gratuluji Václavu Pechovi k vítězství. I když už jsme do Krumlova přijeli jako jistí mistři, snažili jsme se jet od začátku naplno. Myslím, že naše souboje musely diváky bavit,“ zhodnotil soutěž v cíli Jan Kopecký.

Českokrumlovským vítězstvím si Václav Pech zajistil třetí místo v konečném hodnocení sedmidílného šampionátu, kde letos dokázal vyhrát dvě soutěže. Na konečné třetí místo si před závěrečným podnikem sezony dělal naděje i Jan Černý, ale ani třetí místo na rychlých krumlovských testech nestačilo. Po povinném škrtání dvou nejhorších výsledků mu v mistrovství ČR 2021 patří konečná čtvrtá příčka.

Za Janem Černým se v Českém Krumlově se seřadili další piloti ŠKODA dealerských týmů, ovšem už s propastnou ztrátou. Čtvrtý Miroslav Jakeš ztratil na vítěze 2.40 minuty a a další ještě víc. Viz výsledky

Kategorii automobilů s jednou poháněnou nápravou ovládl rakouský jezdec Simon Wagner s Opelem Corsa Rally4, který se dokázal prodrat do první desítky. Z 21.místa po úvodním večerním okruhu na výstavišti se německý veterán Hermann Gassner s Mitsubishi Lancer vyšplhal až na pěknou 12.příčku. Na startu se objevilo pouze 48 posádek se soudobými automobily. Tak málo jich na startu velkého mistráku hodně dlouho nepamatujeme, jestli vůbec někdy. Na vině byl možná jednak listopadový termín a také ekonomická stránka posádek a sponzorů. Uvidíme, co přinese rok 2022.





1.Pech – UhelFord Focus WRC 061:16:55,8
2.Kopecký – HloušekŠKODA FABIA Rally2 evo+3,5 s
3.Černý – ČernohorskýŠKODA FABIA Rally2 evo +1:12,5 min
4.Jakeš – MachůŠKODA FABIA Rally2+2:43,9
5.Březík – KrajčaŠKODA FABIA Rally2+2:55,5
6.Stříteský – HovorkaŠKODA FABIA Rally2+3:26,7
7.Cvrček jun. – ProkorátŠKODA FABIA Rally2+5:56,5
8.Trojan – ChlupŠKODA FABIA Rally2+7:30,1
9.S.Wagner – SteinOpel Corsa Rally4+7:39,3
10.Šikl - VilímekMitsubishi Lancer +10.31.6



Konečné pořadí SONAX
Mistrovství ČR 2021:

1.Jan Kopecký/Jan Hloušek313,5
2.Filip Mareš/Radovan Bucha241
3.Václav Pech jun./Petr Uhel196
4Jan Černý/Petr Černohorský178
5.Dominik Stříteský/Jiří Hovorka153
6,Miroslav Jakeš/PetrMachů144,5
7.Věroslav Cvrček jun./Tomáš Prokorát93,5
8.Roman Odložilík/Martin Tureček86
9.Adam Březík/Ondřej Krajča74
10.Martin Vlček/Karolína Jugasová60



14.11.2021
.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar