Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Č.Krumlov a Pospíšilíkův kotrmelec

Při Rallye Český Krumlov se téměř do puntíku vyplnila předpověď počasí, která slibovala nestálé podmínky na trati. Už při seznamovacích jízdách bylo jasné, že na trati bude velké množství bláta, a to se jen potvrdilo.

Výsledky mladé posádky týmu Peugeot Sport Česká republika Pospíšilík – Vyoral s Peugeotem 208 R2 z úvodu soutěže byly dobrým příslibem do další části rallye. Pravidelně se umísťovali mezi třemi nejrychlejšími posádkami třídy 6, kam jejich vůz s motorem 1,6 litru patří. Bylo příjemné mladíky s rychlou dvoukolkou vidět v těsném sledu za špičkovými jezdci kategorie dvoukolek, jakými jsou Václav Dunovský, či Emil Triner.

Druhá etapa je známa dlouhými a těžkými rychlostními zkouškami Kohout, Lipno a hlavně Malonty. Na trať se během sobotního rána začal snášet déšť a již tak kluzká trať byla ještě o něco náročnější. Bohužel, právě zrádné Malonty zasáhly do průběhu soutěže. Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem nedaleko před obcí Malonty opustili silnici a jejich Peugeot 208 R2 se překulil přes střechu. Naštěstí mohli hned pokračovat v soutěži, byť se silně pošramoceným vozem. Že by se bývalý autokrosař rozpomněl na svoje účinkování v předchozí disciplíně.

Tým mechaniků ale odvedl dokonalou práci. Při prohlídce vozu se ukázalo, že došlo více či méně jen ke kosmetickému poškození vozu, a odolný podvozek ani pohonná jednotka neutrpěly žádné vážnější škody. Ani vyhraná poslední rychlostní zkouška ale nic nemohla smazat ze ztráty, kterou posádka nabrala právě po havárii na Malontech. To znamenalo, že cílem projeli na pátém místě ve třídě 6 a 29. absolutně.

Tomáš Pospíšilík, jezdec Peugeot Sport ČR: „Chtěli jsme na Krumlově jet úplně na jistotu a drželi jsme se za Emilem Trinerem a Vaškem Dunovským. Vycházelo to až do prvního průjezdu rychlostní zkouškou Malonty, kde se mi v docela malé rychlosti dostal zadek auta mimo stopu. Auto se překulilo přes střechu a já myslel, že je konec. Po obhlídce auta jsme s Lukášem ale zjistili, že se dá pokračovat, a tak jsme se rozhodli, že soutěž zkusíme dojet.. Dojeli jsme tentokrát až do cíle soutěže, ale na autě je to hodně vidět. Tato chyba mě mrzí a budu se snažit, aby už další závod s Peugeotem v Hustopečích dopadl určitě o něco lépe.“



PR 26.5.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar