Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Agrotec - Semerád bez chyby

Dvojice Josef Semerád a Bohumil Ceplecha potvrdila doslova do písmene roli favoritů druhého letošního mistrovského rallyesprintu Rallye Agrtotec v Hustopečích.

 

Druhým vítězstvím a prvním se zcela novým Mitsubishi Lancer Evo 9 udělali další krok v cestě za titulem. První rychlostní zkouška soutěže, která se celá odjela prakticky za dopoledne, vyhrál ještě Trojan před Semerádem a Volfem, všichni s Mitsubishi Lancer. V další, v níž kvůli brzdám vzdal Červenka, Volf havaroval a nejel už ani Jandík, který vzdal po prvním úseku, byl už nejrychlejší Semerád. Také následující dvě zkoušky vyhrál, zatímco Trojana trápily technické potíže a Petáka s Renaultem defekt.

Předposlední erzeta vyšla nejlépe překvapivě Barvíkovi, který po odstoupení Trojana (přehřátý motor) zaujal jeho druhé místo. Třetí dojel Martin Kožmín, jenž se po dlouhé pauze vrátil vloni do Českomoravského poháru, který vyhrál a v Hustopečích ukázal, že jezdit rozhodně nezapomněl.

V závěru se postaral o vzrušení nejdříve osmý Hozák, kterému shořelo Subaru a také Peták, když havaroval. Zlatý věnec ve dvoukolkách si tak z Hustopečí odvezl Roman Odložilík se Suzuki Ignis. Za čtvrtým Lancerem zaostal o pouhých 8 desetin sekundy.

Za očekáváním nezůstaly ani historické automobily, první a 14. celkově byli Tenkl se Šubrtem před týmovými kolegy Tichým s Horákem (celkově 16.). V třetí zkoušce se opět blýskl Lubomír Tenkl desátým časem s třicet let starým Opelem Kadett Coupé. To znamená, že vozy Opel jsou buď ukrutně rychlé a jejich jezdci mají dobré ruce anebo zbytek startovního pole s moderními automobily prostě nestačí. Tentokrát šlo jen o volnou soutěž, ale už v polovině května pojedou historici poprvé o mistrovské body. Doufejme, že se jich na startu sejde mnohem více. Při té příležitosti bychom chtěli připomenout, že Historic Rallye Vltava se pojede až 9. a 10. června oproti původnímu termínu, který měl být o týden dřív.

 

1. Semerád - Ceplecha

Mitsubishi Lancer

00:47.39,8

2. Barvík - Mynářová

Mitsubishi Lancer

+0.59,9

3. Kožmín - Talaváňa

Mitsubishi Lancer

+1.21,5

4. Jelínek - Kotěna

Mitsubishi Lancer

+1.56,0

5. Odložilík - Rajnoha

Suzuki Ignis

+1.56,8

6. Sedláček - Marušák

Nissan Almera

+2.11,6

7. Firla - Opletal

Mitsubishi Lancer

+2.20,7

8. Tošovský - Sláma

Mitsubishi Lancer

+2.35,9

9. Ducháček - Dufek

Škoda Felicia Kit Car

+3.47,3

10.Kneifel - Koukal

Škoda Felicia Kit Car

+3.55,5

 

Jindřich Lasík, 18.4. 2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar