Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Vyškov vyhráli Tarabus a Neumann

Velmi příjemné, leč občas až úmorné počasí panovalo během 27. ročníku Rally Vyškov. Horko nebylo jen divákům podél tratí, ale také posádkám uvnitř jejich speciálů. Těm ovšem nejen kvůli počasí, nýbrž také kvůli těsným soubojům.

{*3]

Rally Vyškov 2019 vyhrál po záslužném výkonu Jaromír Tarabus s vozem Škoda Fabia R5. Na své další vítězství však pěkně dlouho načekal. Vyhrál totiž naposledy před pěti lety na Rally Pačejov: „Byl jsem trochu zklamaný z Kopné, kde jsme konkurenci nestíhali, ale tady jsme se asi dobře vyspali a zajeli dobrý závod, mám z toho velkou radost,“ řekl v cíli Jaromír Tarabus a dodal chválu na adresu pořadatelů: „Soutěž byla perfektně připravená, pořadatelé odvedli maximum. Není, co vytknout.“.

Druhé místo obsadil loňský vítěz Roman Odložilík jedoucí s další Fabií R5. „S druhým místem jsme spokojeni, protože jsem udělal hrozně moc chyb, Míra Tarabus jel líp a chyby nedělal,“ tvrdil v cíli Odložilík. I on chválil vyškovskou soutěž: „Soutěž byla pěkná jako každý rok tady. Tratě jsou zde odlišné než kdekoliv jinde, jediné blízké tomu jsou Hustopeče.“.

Pohár za třetí místo bral všemi deseti Martin Vlček s vozem Hyundai i20 R5. „Stále naše auto učíme jezdit, máme skluz ve vývoji oproti Škodovkám a Fordům, které tady v Čechách už dlouhá léta jezdí, takže náš vývoj bude ještě chvilku trvat. Na druhou stranu jsme ukázali, že to auto je konkurenceschopné, vyhráli jsme jednu zkoušku a jezdíme poměrně vpředu v desetinkách s klukama, takže jsme spokojeni,“ řekl pilot,

který si přezdívá „Vlčák“.

1Tarabus – TrunkátŠkoda Fabia R540:15,1 min
2.Odložilík – TurečekŠkoda Fabia R5+ 15,0 s
3.Vlček – KrajčaHyundai i20 R5+ 22,7 s
4.Rujbr – ŠvecŠkoda Fabia R5 + 32,2 s
5.Jelínek – IngrŠkoda Fabia R5 + 58,3 s
6.Trněný – DoerrFord Fiesta R5+ 1:19,3 min



V hodnocení Mistrovství České republiky v rally historických automobilů zvítězil Vlastimil Neumann s vozem Ford Escort RS Cosworth. Stříbrný skončil se stejným vozem Libor Kotrmon. Body za třetí místo připadly Vratislavu Hýbnerovi s Peugeotem 205 GTi.

Úctyhodnou podívanou přinesla Rallysprint série, protože se v rámci ní bojovalo do posledních metrů. Po velkém souboji až na poslední rychlostní zkoušce triumfoval Tomáš Knápek s vozem Opel Adam R2. Knápek měl vítězství na dosah už v loňském roce, avšak tehdy havaroval. „Bylo to krásné, náročné, teplé a my jsme si to užili. Museli jsme držet, tu poslední zkoušku jsme do toho dali všechno, co jsem si mohl dovolit a vyšlo to,“ komentoval své vítězství Knápek. Druhý skončil Lukáš Nekvapil s dalším Opelem Adam R2. Na druhé místo byl odsunut až na posledním měřeném testu, přičemž jeho ztráta na vítězného Knápka činila pouhých 0,9 s. Čest vozů Peugeot ve Vyškově zachraňoval po stíhací jízdě třetím místem Adam Březík s vozem této francouzské značky 208 R2.



PR 10.6.2019








Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar