Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Dakar - kdo porazí Loeba?

V loňském roce se Peugeot vrátil po pětadvaceti letech na Rally Dakar, aby nasbíral co nejvíce zkušeností. Nikdo snad ani nepředpokládal, že by snad hned napoprvé mohl vyhrát. Letos už je všechno jinak.

Postavil nové auto, k trojici jezdců Carlos Sainz, Stephane Peterhansel a Cyril Despres „povolal“ ještě Sebastiena Loeba a dobře věděl. Protože devítinásobný mistr světa v rallye na co sáhne, to mu jde a vyhrává. A tuto teorii potvrzuje zatím i na Dakaru, v němž má svoji závodnickou premiéru. V páté etapě si připsal už třetí vítězství, když vedl od startu až do cíle.

O 22 sekund pomalejší byl druhý Carlos Sainz a úspěch vozů Peugeot korunoval Stéphane Peterhansel s tříminutovou ztrátou. Průběžně je Peterhansel druhý a Sainz třetí.
Cyril Despres měl na 140. kilometru z 327 km dlouhé etapy problém s turbem. Dokázal dojet do bivaku, ale v celkové klasifikaci ztratili více než hodinu a je na 22.místě.
Jediný, kdo drží s Peugeoty zatím krok je Nasser Al-Attiyah s Mini na průběžné čtvrté příčce.

Sébastien Loeb: „Včera jsme museli dávat trochu pozor na auto, ale dnes jsme mohli zaútočit. V poslední části etapy nás Carlos trochu dotahovat. Tvrdě útočil! Daniel dnes odvedl vynikající práci, ale víme, že to, co bude následovat, nebude snadné. Ve skutečnosti to bude mnohem složitější. Budeme muset jet jako první na trase ve zkouškách, kde je navigace mimořádně ošidná.“

Stéphane Peterhansel: „Jet jako první na silnici opravdu nebyl problém, protože jsme byli pořád na poměrně jasně vyznačených silnicích, kde navigace není tak obtížná. Měli jsme však malou potíž při výjezdu z uzavřeného parkoviště. Při nízkých otáčkách jsme neměli plný výkon. A tak jsme v první části zkoušky měli trochu problémy, neboť byla zatáčkovitá. V důsledku toho jsme ztratili trochu času, z čehož profitovali „tradiční“ rallye jezdci Sébastien a Carlos. „

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar