Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Dakar - Prokop si sáhl na dno

V deváté etapě jsme se bohužel nevyvarovali problémů a třikrát jsme se zakopali. Poprvé jsem se lekl, že Gordon havaroval. Stál na místě, kde se těsně za ním skákalo z metrového srázu do řeky. Já jsem to raději zašlápl, protože jsem nevěděl, kudy jet.

Bohužel nás opět trápila spojka. Nedokázal jsem vyřadit zpátečku a strašně jsme se tam zasekali. Když jsme se rozjeli, tak jsme po kilometru potřebovali vyjet z řeky ven, jenže tam bylo zaseklé Mini. To jsem sice dokázal objet, ale měl jsem malou rychlost a nedokázal jsem vyjet na kopec. Při couvání dolů se mi zasekla zpátečka a nešla vyndat. A když už jsme si mysleli, že je vše vyřešeno, tak nám na rovinkách přestalo jet auto, protože se přehřálo a skočilo do nouzového režimu.

V písku feš feš jsme potřebovali jet na trojku, ale nakonec jsme museli jet až na jedničku a zapadli. Tam jsme se vytrápili nejvíce, protože vedro bylo fakt strašné. Sáhli jsme si s Jendou na dno. Už jsem si chvíli říkal, že to blbě dopadne. Vyhlížel jsem kamiony a čekal, jestli nepřijede Tomáš Vrátný, aby nás cuknul ven, ale nakonec jsme se dostali ven vlastníma rukama a pokračovali. Musím říct, že to pro mě bylo hodně těžké. Jsem rád, že jsme v cíli, protože mi nebylo vůbec dobře. Jsem nachlazený a hlava nefunguje jak má, takže je pro mě Dakar čím dál těžší.“


13.1.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar