Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Dakar - Prokop podruhé havaroval

V sobotu nás čekala nejdelší erzeta, měla 540 kilometrů. To samo o sobě znamenalo, že se bude dít něco velkého, ale netušil jsem, že si to pokazíme sami. Bohužel, na dvoustém kilometru jsem udělal chybu.

Byl jsem maličko dlouhý na brzdy a na odbočce na most jsem místo toho, abych to pustil rovně a skočil do řeky, tak jsem bojoval a chtěl jsem tu zatáčku vytočit. Bohužel mi spadlo jedno zadní kolo mimo cestu. V podstatě z mostu dolů. A už se to nedalo zachránit. Převrátili jsme se na bok. Zůstali jsme ležet na boku a docela dlouho se nám nedařilo postavit auto zpátky na kola.

Byli tam sice dva vojáci, a pak jich přišlo víc, ale rukama to nešlo, takže mi bylo jasné, že musím zastavit nějaké auto a poprosit o pomoc, což se naštěstí podařilo relativně rychle.

Jedna Toyota z našeho týmu zastavila a pomohla mi zpátky na kola, takže to dopadlo dobře. Ale musím říct, že jsme si to zase docela zkomplikovali. Navíc jsme se potom trápili s auty, které jsme dojeli. Jeli jsme spoustu kilometrů v prachu, takže jsme si to užili se vším všudy. Je vidět, že Dakar začíná být víc a víc těžký. Dnešní erzeta byla zatím tím nejtěžším, co jsem tady zažil. Nevím, co mě čeká dál."


PR 10.1.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar