Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Dakar - Peterhansel před Loebem, Kolomý sedmý

Další, v pořadí už šestá etapa Rally Dakar je za námi a hned je všechno jinak. Ve výborném výkonu sice pokračuje Loeb, ale dnes dojel čtvrtý se ztrátou více než osmi minut na Peterhansela, a tím přišel o průběžné vedení. Do čela se tak vyhoupl Peterhansel.

Druhý Loeb (na trati měl dva defekty a problémy se škrticí klapkou) ztrácí 27 sekund a třetí Sainz bez deseti sekund šest sekund. Na čele jsou tedy tři vozy Peugeot, a i když soutěž ještě není v polovině, tak by Francouzům nemělo vítězství uniknout. Čtvrtou příčku si drží Al-Attiyah s Mini, ale Katařan, který prohlašuje, že na Peugeoty nemá, určitě ještě neřekl poslední slovo. Na páté místo se posunul de Villiers s Toyotou, když dosud dobře jedoucí Poulter se propadl na sedmé. Šestá příčka patří Hirvonenovi s Mini, který při premiéře podává zatím velice vyrovnané výkony a je druhým nejlepším jezdcem s Mini. Do první desítky se protlačil už Spataro s Renaultem Duster.

Martin Prokop dokončil etapa na 23.místě se ztrátou 42 minut a celkově je na 18.místě (+1.42 h). Pořadí dalších českých jezdců: 24. Zapletal, 35.Jerie, 43. Ouředníček, 84.Randýsek. Macháček bohužel etapu nedokončil.

Kamiony ovládl Stacey (MAN) s náskokem pouhých sedmi sekund před de Rooyem (Iveco) a Versluisem. Tím si Stacey udržel vedoucí příčku, ale pouhou minutu za ním je Versluis, třetí Villagra ztrácí 4 minuty, pátý de Rooy pět a půl minuty. Hned za ním je Martin Kolomý s Tatrou, který dojel v etapě sedmý s mankem pouhých sedmi minut. První desítku dnes uzavíral Jaroslav Valtr, kterému patří 18. příčka. A konečně Martin Macík byl na 14.místě a celkově je o jedno místo lepší, ale s více než hodinovou ztrátou

Obě posádky týmu Bonver Dakar Project si polepšily o několik pozic. Skvělou stíhací jízdu předvedl Tomáš Vrátný, který startoval až jako sedmadvacátý, ale v cíli byl sedmnáctý. O pouhé tři sekundy pomalejší byl Artur Ardavičus. Kazašský pilot dojel osmnáctý. Oba ztratili na nejrychlejšího Hanse Staceyho patnáct minut. V průběžném pořadí jim patří 19. a 20. místo. Hendikepovaný andorrský pilot Albert Llovera, společně s Mírou Martincem skončil jedno místo před Vrátným.


JL 8.1.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar