Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Dakar - Macík nejlepším Čechem

Po dni volna přišla na řadu pondělní 8. etapa Martin Macík se vydal s Františkem Tomáškem a Michalem Mrkvou vstříc prvním písečným úsekům závodu. Od začátku Dakaru se kluci těšili na jízdu v poušti, která byla konečně na programu dne.

A hned dostali také příležitost vyzkoušet si, jak se kamion vyhrabává z písku, protože jejich liazka v jednom z písečných kopců uvízla. I přes toto zdržení nakonec posádka do cíle dojela na 13. místě, celkově si v závodě udržela pěknou 12. pozici.

Jeden doprovodný vůz dorazil do Salty až ve 2 hodiny v noci a „bydlík“ dokonce v 7 ráno, navíc s policejním doprovodem, protože části týmu se ujal místní vstřícný policista, který asistenčnímu vozu dělal předvoj přes celé město. I tak si kluci stihli báječně odpočinout. „Mechanici celý volný den pracovali na Líze, ale jednalo se pouze o kosmetické úpravy, protože se nám ji podařilo přivézt úplně v pořádku. Jen jsme preventivně vyměnili několik dílů. Je to naše spolehlivá kráska,“ pochvaluje si stav svého Liazu Martin Macík.

Osmá etapa byla opět rozdělena do dvou částí oddělených neutralizací. „První úsek jsme jeli kolem 6. až 8. místa. Trať byla šíleně rozbitá, ale hezky jsme si drželi pozici. Po přejezdu a startu do druhé části etapy už se situace nevyvíjela tak růžově. V začátku se před nás dostal Robby Gordon, se kterým jsme se přátelsky honili v prvním úseku. A pak jsme asi na 60. km, při výjezdu do kopce, na jehož vrcholu byl kontrolní bod, sklouzli a zahrabali se v jemňoučkém písku. Přišlo na řadu vyprošťování, a ačkoliv jsme situaci zvládli poměrně rychle vyřešit, ztratili jsme asi 20 minut,“ popisuje Martin.


KM Racing 12.1.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar