Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Bohemia zahájí dnes slavnostní start

Společným oficiálním zahájením 42. Rally Bohemia, Rally Bohemia Historic i Rally Bohemia Legend bude slavnostní start na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi dnes od půl osmé večer.

Jako první se představí posádky ME historiků, ovšem v opačném pořadí, to znamená od Fina Pekky Anttalainenna se Škodou Felicia Sport. Dvě minuty před osmou přijde na řadu Ital Pedro s Lancií 037. Poté šest posádek domácího šampionátu a deset vybraných posádek z Legend.

Od 21 hodin začnou najíždět posádky se soudobými automobily podle startovních čísel od 1 do 17, a za nimi ještě šest jezdců jako jsou Landa, Jírovec, Bisaha, Dunovský, Nešpor a Lounová (21.46 h). Podrobný časový harmonogram najdete na www.rallybohemia.cz

Pro
diváky bude také připravena jakási zkrácená retrospektiva historie motorsportu značky ŠKODA, kdy se divákům v krátkém sledu po sobě na startovní rampě ukáží téměř všechny závodní automobily značky s okřídleným šípem ve znaku, které v minulosti sbíraly vavříny na rychlostních zkouškách doma i v zahraničí. Zkráceně řečeno diváci uvidí vše od Škody 1000 MB, přes 130 RS a WRC po nejnovější Škodu Fabia R5.

Celkem se při slavnostním startu Rally Bohemia 2015 představí divákům více jak pět desítek automobilů s posádkami. Každá ze sekcí slavnostního startu bude zakončena rozhovory a krátkou tiskovou konferencí třech vybraných posádek z každého šampionátu. Závěr slavnostního startu je plánován v pátek před 22 hodinou.


PR 10.7.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar