Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Bohemia s Kopeckým i Rovanperou

Už jen několik dní zbývá do uzávěrky přihlášek k 46. Rally Bohemia. Seznamy přihlášených posádek do všech části soutěže již nyní obsahují zajímavé posádky, včetně mistra světa WRC 2 Jana Kopeckého. Stále je možné přihlašovat se i do ECO energy Rally Bohemia, což je soutěž pravidelnosti určená i pro motoristickou veřejnost.

Do Mistrovství ČR v rally bylo k pondělí 24. 6. přihlášeno již téměř padesát posádek. Seznamu přihlášených vévodí úřadující mistr světa kategorie WRC 2 Jan Kopecký z domácího mladoboleslavského továrního týmu ŠKODA Motorsport. V seznamu se objevil i Kalle Rovanperä, který pojede v ČR poprvé a zřejmě i naposledy. Údajně již podepsal smlouvu s Toyotou pro mistrovství světa.

Přihlášena je kompletní česká špička reprezentovaná především Václavem Pechem, Filipem Marešem, Janem Černým, Janem Dohnalem, Miroslavem Jakešem a Vojtěchem Štajfem.
Zpestřením bude start Nora Stiana Brøderuda na Škodě Fabia R5 a určitě také dravého Jiřího Kalisty na Mitsubishi.

K velké radosti všech se opět přihlásil domácí Štěpán Vojtěch, který po loňském startu s moderní Škodou Fabia R5 letos opět vsadí na svůj výrazně starší, ale divácky stále atraktivní Peugeot 206 WRC.

Seznam přihlášených MČR v rally historických automobilů již nyní obsahuje pěkných 24 posádek. Nechybí největší favorit letošního mistrovství Vlastimil Neumann na Fordu Escort RS Cosworth, zrychlující Libor Kotrmon na stejném vozidle, ani loňský vítěz Rally Bohemia Historic Jindřich Štolfa, který je ale tentokrát přihlášen se Škodou 130 L. Nechybí ani extovární jezdec Vladimír Berger se Škodou 130 L.

Účastníci MČR v rally a MČR v rally historických automobilů absolvují 551 km trati, z čehož přes 160 km tvoří „ostré“ měřené úseky rozdělené do 20 RZ. Letošní Rally Bohemia využívá převážně zcela nových tratí rychlostních zkoušek. Uzávěrka přihlášek do MČR v rally, MČR v Rally historických automobilů je v neděli 30. 6. ve 20:00 hod, do kdy lze očekávat další řadu přihlášek.

Nedílnou součástí Rally Bohemia je i exhibiční Rally Legend, při které se posádkám neměří časy, zato ovšem nabízí pěknou přehlídku historických automobilů. Jednoznačně největší legendou mezi devatenácti doposavad přihlášenými „legendami“ je Škoda 200 RS Stanislava Kafky – vůz, který je pupeční šňůrou spjat i s počátkem historie Rally Bohemia, resp. dříve Rally Škoda. Za povšimnutí stojí i Fiat 124 Abarth Rally rodinné posádky Šipkových. Rally Legend má na programu 412 km trati, z toho 123 km neměřených rychlostních zkoušek na 16 úsecích. Uzávěrka přihlášek do Rally Legend je v neděli 30. 6. ve 20:00 hod.

Program Rally Bohemia začne Autogramiádou předních posádek v mladoboleslavském Bondy centru ve čtvrtek 11. 7. od 19:00 hod. V pátek 12. 7. bude mít klasická rychlostní rally na programu shakedown a ECO energy Rally Bohemia svoji první soutěžní etapu po ranním startu z libereckého náměstí dr. Edvarda Beneše. Obě části rally se setkají v pátek v podvečer RZ SCALA Gladitor Sosnová při dvojích průjezdech atraktivní paralelní rychlostní zkoušky na Autodromu Sosnová u České Lípy. Po absolvování náročné sobotní i nedělní etapy uvítáme úspěšné posádky všech částí Rally Bohemia na cílové rampě na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi. Série cílových ceremoniálů a předávání cen vítězným posádkám zde začne v neděli 14. 7. před 14. hodinou.


PR 26.6.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar