Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Bohemia pohledem Jana Černého

Pro posádku Jan Černý – Petr Černohorský byla 42. Rally Bohemia další možností společné spolupráce a další možností zapojit se s vozem Škoda Fabia S2000 do bojů o body do hodnocení Mistrovství ČR v rally.

Soutěž jako taková pro posádku se Škodou Fabia S2000 z dílen Kresta Racingu odstartovala slavnostním startem na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi v pátek v podvečer, a posádka si užila nádherné atmosféry, kterou vytvářely stovky fanoušků.

Úvodní sekce rychlostních zkoušek ale posádce Černý – Černohorský rozhodně nevyšla podle jejich představ. Jan Černý v sobotu obtížně hledal správné tempo a Petra Černohorského na nejtěžších rychlostních zkouškách Sychrov a Šumburk zradil hlas a ke slovu muselo v servisní pauze přijít i lékařské ošetření. Úvod náročné Rally Bohemia tedy rozhodně nevyšel podle představ a posádka neměla důvod jedenácté místo absolutně v cíli první etapy oslavovat.

v neděli již panovala o něco větší spokojenost, dařilo se stabilně zajíždět časy ve druhé pětce absolutní špičky a přitom nedělat zbytečné chyby. Výsledkem snažení bylo osmé místo absolutně.

Jan Černý, jezdec MOGUL Racing teamu: „Nadchla mě atmosféra soutěže a množství fanoušků, kteří nás přišli pozdravit do servisu. Všem jim děkuji. Se svým výkonem z úvodní etapy nejsem moc spokojený. Na první rychlostní zkoušce jsem udělal několik chyb, které mě vyvedly z rovnováhy. Obtížně jsem pak hledal hranu a správnou rychlost. Netrefoval jsem se do brzd a celkově to nebyl dobrý výkon. Petr měl dost vážný problém s hlasem a některým údajům z jeho diktátu jsem tak ne úplně dobře rozuměl. Ani ve druhých průjezdech jsme se ale příliš nezrychlili a já chtěl první etapu v této nepohodě hlavně bez chyb dokončit. V neděli to bylo jako den po noci. Začali jsme úplně jinak a myslím, že oba jsme měli z jízdy úplně jiné pocity. Celkově výsledek z Rally Bohemia nehodnotím pozitivně. Osmé místo není to, co bychom měli předvést. Líbila se mi ale atmosféra soutěže a myslím, že i diváci si užili tu pestrost a množství aut na této pěkné soutěži, kde nám i pořadatelé vyšli v mnoha ohledech vstříc. Teď se už připravujeme na Barumku a snad se nám zde už povede lépe.“



PR 17.7.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar