Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

První vítězství Dominika Stříteského

Jubilejní 50. Rally Bohemia nezůstala nic dlužná své pověsti atraktivní soutěže. Za spalujícího horka se na trati odehrál nevídaný souboj mezi devítinásobným mistrem republiky Janem Kopeckým a Dominikem Stříteským, jezdcem Auto Podbabská Škoda MOL týmu. Po téměř 142 kilometrech rychlostních zkoušek byl mezi nimi rozdíl pouhých 8 desetin sekundy.

Vítězství Dominika v prvních dvou rychlostních zkouškách v Sosnové a Mladé Boleslavi nebylo velkým překvapením, jako bývalému motokárovému jezdci mu tratě tohoto typu vyhovují. Strhující výkon ale podal ve druhém dni, kdy vyhrál čtyři ze šesti zkoušek a udržel vedení, do kterého se dostal po deváté rychlostní zkoušce, až do cíle. Dominik tak mohl slavit první vítězství v absolutní klasifikaci ve své historii. Toto vítězství je výsledkem dlouhodobé práce v přípravě vozu, pečlivému sladění podvozku s pneumatikami Hankook, které i v těchto horkých podmínkách odvedly vynikající práci.


Manager teamu Jaroslav Vančík „Letošní bohemka byla prostě nádherná. Na takový výsledek jsme na startu nepomýšleli, cílem bylo přivézt co nejvíce bodů, ale že jich bude tolik, to jsme nečekali. Ani po prvních dvou rychlostkách jsme nemysleli na boj o prvenství. První nedělní sekce a tři vyhrané rychlostky to trochu změnily... Konec byla pěkná detektivka a nervy, ale výsledek je skvostný.


Pro Dominika bude letošní bohemka nezapomenutelná „Byl to můj nejlepší výkon v celé dosavadní kariéře. První vítězství si člověk bude pamatovat celý život. Už v Sosnové jsem měl z jízdy hodně dobrý pocit, povedla se mi i Staroměstská. Sobotu jsme zakončili v bojové vzdálenosti za čelem pořadí a vybudovali náskok na Adama. A v neděli jsme vyhráli čtyři zkoušky, hlavně dopoledne se nám vydařilo. Především první Niměřice, tam jsme jeli snad na sto deset procent. A když jsem viděl v cíli poslední rychlostky časy, došlo mi, že se mi splnil jeden z mých rallyových snů. Velké díky teamu, Jirkovi a celé spoustě lidí, kteří se na tom všem podílejí.“


Nadšený byl i spolujezdec Jirka Hovorka „Tohle se dá zažít jenom jednou, byl to nezapomenutelný zážitek. Zažil jsem toho v autě jako spolujezdec už dost, ale tahle Bohemka byla ve všem výjimečná. Nejen proto, jak dopadla, ale jak všechno fungovalo a jaká byla atmosféra. Neměli jsme žádné drama ani na poslední rychlostce, i když jsme věděli, že to bude s Honzou (Kopeckým) na ostří nože. Všichni jsme do toho dali naprosté maximum. Jsem rád, že jsem to mohl zažít.“


Po krátkém odpočinku, který ale bude pro Dominika i některé další členy teamu vyplněn podporou mladých jezdců v motokárových závodech, začne intenzivní příprava na Barum Rally, která nás čeká v srpnu. Je to naše domácí rally a všechny příznivce na ni srdečně zveme.



PR 13.7.2023

Foto archiv a Daniel Folprecht

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar