Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

První speciály Opel Corsa-e Rally míří za zákazníky

ADAC Opel e-Rally Cup, světové první rallyový šampionát elektromobilů, je připraven odstartovat svoji první sezonu – prvních 10 soutěžních vozů Opel Corsa-e Rally bylo už předáno zákazníkům v testovacím centru automobilky Opel v německém Dudenhofenu.

Soutěžní speciály Corsa-e Rally poháněné elektromotorem o výkonu 100 kW/136 k prošly velmi náročným testováním, během kterých se ověřovala především spolehlivost pohonného systému.

Poté, co musela být zrušena ADAC ACTRONICS Rally v Sulingenu, se pohár ADAC Opel e-Rally Cup otevře 11. června během ADAC Rally Stemweder Berg. Ještě před tím čeká posádky poháru ADAC Opel e-Rally Cup testovací víkend, během kterého v ostrém režimu vyzkoušejí své vozy a seznámí se s nabíjecí infrastrukturou. Členové týmů projdou rovněž školením pro práci s vysokým napětím, které bude garantováno uznávanou zkušební autoritou TÜV Thüringen.

Pro tuzemské fanoušky je určitě příjemnou zprávou, že jeden z podniků šampionátu ADAC Opel e-Rally Cup se pojede i v ČR - konkrétně o víkendu 27. srpna při tradiční Barum Rally.
Do poháru ADAC Opel e-Rally Cup 2021 jsou zatím přihlášeny týmy z Německa, Francie, Rakouska, Belgie, Velké Británie a Nizozemska. Očekává se, že další země se ještě přihlásí.


Opel 29.4.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar