Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Přivítejte nového Mistra Evropy v autokrosu - Ondřeje Medlíka

V kategoriích buggy bojovalo o tituly v osmi závodech. A šance byla pro české zástupce do posledních chvil ve všech třech kategoriích. Nakonec zaznamenal pro české barvy největší úspěch novopacký Ondřej Medlík, který se stal Mistrem Evropy v kategorii Junior Buggy.

Ondra podával špičkové výkony už v loňské sezóně a letos dotáhl své snažení do úspěšného konce. Vyhrál úvodní závod v lotyšské Bausce. Po deváté příčce ve Vilkyciai a čtvrté v Saint Georges se vrátil druhým místem na stupně vítězů v Přerově, kde navíc vyhrál Daniel Pytloun.

Stříbro vybojoval i na domácí trati ve Štikovské rokli, a to byl základ pro konečný úspěch. Na třetí místo se prosadil ve druhém francouzském závodě v Saint Igny a poté čekala na jezdce legendární trať v italské Maggioře. Zde dosáhl na stříbrnou příčku za trochu překvapivým vítězem Filipem Duřtem.

Mistrovský titul pak potvrdil opět druhým místem na nové trati ve španělské Mollerusse. Celkově vybojoval Medlík 230 bodů. Druhý skončil Daniel Pytloun a český úspěch potvrdil třetí pozicí Jakub Šafránek. Ondřej Medlík tedy kráčí ve stopách pětinásobného Mistra Evropy Václava Fejfara.


Oficiální přivítání nového mistra se uskuteční ve čtvrtek 21. října od šestnácti hodin na Dukelském náměstí v Nové Pace. Před radnicí úspěšného závodníka přivítá starosta Nové Paky Mgr. Josef Cogan, zástupci Autoklubu České republiky i Autoklubu Nová Paka. Nebude chybět ani autogramiáda. Přijďte proto ve zmíněný čas do Nové Paky a podělte se o radost s novým Mistrem Evropy.



Výsledky Mollerusa


1.Florián
2.Medlík
3.Pytloun
4.Duřt
5.Mercier




Junior Buggy ME


1.Medlik 230
2.Pytloun 202
3.Šafránek 171
4.M.Feuillade 159
5.Florián 159
6.Duřt 145
7.Pytlounová 134
8.Grencis 133
9.Jaspers 130
10.Mercier 125

P.vydra

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar