Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Příbramáci Triner a Brynda bavili Prahu

Při posledním motoristickém podniku letošního roku, Pražském rallysprintu se stali miláčky diváků dva jezdci – Emil Triner a Petr Brynda. Jedině tito dva, shodou okolností oba z Příbrami, dokázali svými „parádičkami“ dostat do varu prokřehlé diváky.

To co předváděl Emil Trinetr se Škodou Octavia WRC kolem strahovských stadionů bylo nezapomenutelným zážitkem a byli vidět, že si s vozem jen hraje a má jej dokonale pod kontrolou. Nutno podotknout, že jeho vůz disponoval pohonem všech kol a velkým výkonem, ale podobné kousky předváděl také Petr Brynda se slabší Škodou Felicia Kit Car 1.4 a s pohonem pouze předních kol. Prostě kdo umí, ten umí.
Není proto divu, že posádka ve složení Petr Brynda a Pavel Pašek z týmu DPD, získala titul mistrů republiky ve třídě A5. Juniorská posádka si vedla po celý rok dobře, když svoji třídu vyhráli v Rallye Šumava, Rallye Český Krumlov a k tomu vybojovali druhé příčky na Horácké rallye, Bohemia a doma v Příbrami.
Pro Pražský rallysprint, v němž jde hlavně o dobrou zábavu a show, usedl na horké sedadlo Daniel Mareš, generální ředitel společnosti DPD, hlavního sponzora týmu. „Posádka DPD Czech Rallye Teamu se tradičně umisťuje na předních pozicích v rallye. Pro mě osobně to byla první přímá a na dlouho nezapomenutelná zkušenost s rallye. Našemu týmu samozřejmě držím palce také do dalších ročníků mistrovství,“ řekl v cíli Daniel Mareš.
„Mistrovský titul ve třídě A5 je skvělý výsledek. Doufám, že nám bude štěstí přát i do dalších let,“ raduje se pilot Petr Brynda. „Naším cílem bylo získat titul ve třídě A5, a proto byly pro nás zvláště cenné body získané v konkurenci mnohem silnějších vozů. Už se nemůžeme dočkat nového speciálu, který připravujeme pro příští sezóny. Měla by to být Škoda Fabia také ve třídě A5, ale s větším výkonem a lepšími jízdními vlastnostmi“, říká Petr Brynda, narozený 3.7.1981 v Příbrami. Svoji první rallye v Pačejově absolvoval teprve v polovině roku 2000 se Škodou Favorit. O tři roky později už vybojoval titul mistra republiky ve sprintrally a od roku 2004 je členem juniorské reprezentace. V roce 2005 vyhrál třídu A6 a celkově skončil čtvrtý na Budapest Michelin Rally v rámci ME – EAST CUP . Jistě o tomto mladém jezdci v příštích letech ještě uslyšíme. A když se půjdete někdy podívat na rallye, tak se vyplatí rozhodně počkat na jeho nádhernou jízdu „dveřmi napřed“. To už dnes předvádí jen málo kdo.

JL, 8.12.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar