Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Přerov přivítá evropský autokros

Poslední srpnový víkend se v Přerově uskuteční vrcholný podnik českého motoristického sportu. Legendární závodiště v Přerovské rokli přivítá sedmý závod FIA Mistrovství Evropy v autokrosu. Pro diváky je připraven bohatý doprovodný program včetně letecké show Martina Šonky. Již nyní si můžete zajistit vstupenky v předprodeji za výhodnějších podmínek.

MORKUS MORAVA FIA Mistrovství Evropy v autokrosu Přerov se uskuteční v sobotu 26. srpna, kdy se konají měřené tréninky od 11.30 h a první série rozjížděk od 16.30 h, v neděli 27. srpna (začátek 8 h)budou po druhých a třetích rozjížďkách k vidění semifinále a finálové závody. O mistrovské body se utkají jezdci v kategoriích SuperBuggy, Buggy1600, JuniorBuggy, CrossCar a CrossCarAcademyTrophy. Předvedou se také mladé naděje z RacerBuggy.

Bohatý doprovodný program nenechá diváky vydechnout ani na okamžik. Letecká show vítěze RED BULL AIR RACE Martina Šonky už loni zvedala ze sedadel všechny přihlížející. Nově je zařazen exhibiční závod známých osobností - Martin Dejdar, Martin Šonka, Olga Lounová a Michal Kavalčík budou bojovat o první místo, a přitom skvěle bavit. V divizi SuperBuggy se opět představí Tomáš Enge. Probíhat budou také autogramiády, soutěže pro děti s Michalem Kavalčíkem, sobotní večer bude končit koncertem kapely Harlej.

Domácí šampionát v přerovské CROSS Areně sahá do dlouhé historie. První mistrovství Evropy se tady jelo v roce 1998 a v současnosti je tradiční součástí kalendáře nejelitnějšího seriálu mezinárodního autokrosu. Aktuálně se trať s ikonickým skokem Mamut pyšní výjimečným parametrem v celém evropském šampionátu, a to největším převýšením.

V divizi Super Buggy je přihlášeno 21 jezdců, mezi nimiž nechybí nikdo z favoritů. Největší pozornost bude upřena na souboj Petra Nikodéma s Francouzem Vincentem Mercierem, kteří patří mezi největší aspiranty na titul. Bodové konto si budou chtít vylepšit také Radek Jordák, Zdeněk Antony a Vojtěch Vaculík. Stejně jako vloni je přihlášen Tomáš Enge a překvapit může Víťa Nosálek.
V divizi Buggy 1600 se utkají naši jezdci Novotný, Pytloun, M.Vaculík, Burián a Kindl s 28 zahraničními jezdci, včetně největších favoritů Peterse, Jasperse, Wibbelera nebo Laubacha.
V Junior Buggy se mezi patnácti přihlášenými objeví opět čtyři dívky Plná, Pytlounová, Svobodová a Doubravová. Výbornou formu má letos i úřadující šampión Florián, ale Duřt, Šafránek mu nedarují nic zadarmo, stejně jako Ottink, a Feuillade.


Program doplní divize CrossCar (31) v níž mohou naši jezdci Kotaška, Doležal nebo Svoboda získat skalp soutěžního jezdce Thierry Neuvilla. V CrossCar Academy (11) se představí Amálka Žídková.


Kompletní program, odkaz na vstupenky v předprodeji a podrobnější informace najdete na nové webové stránce: https://www.worldautocross.com/.



Super
Buggy


1.Nikodém 180
2.Mercier 166
3.Bartelen 127
4.Antony 118
5.Theuil 118
6.Jordák 107
7.Horák 92
8.Bartoš 76
9.Vaculík V.66


Buggy 1600

1.Novotný 144
2.Peters 130
3.Wibbeler 124
4.Christol 130
5.van Buren 107


Junior buggy


1.Florián 196
2.Feuillade 157
3.Ottink 146
4.Duřt 139
5.Plná 126
6.Šafránek 125
7.Pytlounová 110
8.Kolomý 104
9.Svobodová 85




PR + JL 23.8.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar