Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Předsezonní RallyeTest v Úterý

Po pauze se vrací do kalendáře oficiální testovací podnik, na kterém si mohou závodníci vyzkoušet své sportovní nářadí před sezónou. Testovací rychlostní zkouška se bude v sobotu 23. března nacházet u města Úterý, kterou agilní pořadatelé z Auto rallye klubu Plzeň prověřili při úspěšných minulých ročnících Lak Racing Rallye Plzeň.

Ta je letos naplánována na poslední červnový víkend a bude opět zařazena do seriálu Rallysprint série, také přípravy na toto klání už jsou v plném proudu. Aktuálnější ale momentálně je Lak Racing RallyeTest Plzeň 2024, který proběhne už za dva týdny.

„Věříme, že akce závodníky zaujme, vždyť ji vlastně konáme na základě jejich přání,“ říká ředitel podniku Jiří Hasman a vysvětluje: „Soutěžní týmy často hledají možnosti pro prověření svých čtyřkolových mazlíků a za námi přišli s dotazy, zda bychom jim s organizací něčeho takového nepomohli. Když se obdobné požadavky začaly množit, zamysleli jsme se s přáteli v našem klubu a rozhodli jsme se, že nejsprávnější cestou bude uskutečnění testu hromadného a oficiálního. Využijeme pro něj tříkilometrovou část oblíbené rychlostní zkoušky u Úterý, která se u závodníků setkávala s kladným ohlasem, pro test jsme našli termín ještě před zahájením sezóny. Věřím, že se jich sejde velké množství a že kromě rychlé jízdy si budou mít mezi sebou po dlouhé zimní přestávce i o čem povídat. Akce bude probíhat mezi devátou a sedmnáctou hodinou.

A ještě jedna zpráva – pár dní před RallyeTestem plánujeme uspořádání besedy se zajímavou posádkou z našeho regionu, podrobnosti o této akci si ale zatím necháme pro sebe.“

Karel Špaček, media team
6.3.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar