Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pražský rallysprint se vrací na Strahov

Do startu jubilejního 20. ročníku Pražského rallysprintu chybějí ještě tři týdny, ale již nyní se na oficiálních stránkách objevilo prvních třiadvacet jezdců, prakticky kompletní domácí špička, zatím kromě Martina Prokopa nebo Jaromíra Tarabuse. Chybí bohužel i zástupce Škoda Motorsport.

Se seznamu prvních přihlášených je patrné, že Strahov, kam se rallysprint po několika letech vrací, působí na jezdce jako magnet. Celá soutěž se totiž v sobotu 29. prosince odehraje výhradně kolem Strahovského stadionu a zájem je ze strany špičkových jezdců velký. Nebudou chybět automobily WRC, S2000 ani historici.

Třikrát se pojede okruh (9.45, 10.45 a v 11.45 ), a na závěr pak ještě dvě rychlostní zkoušky (13.00, 13.55), rovněž kolem stadionu. Cíl je plánován na 15.hodinu.
A tady jsou někteří z přihlášených jezdců a jejich vozy

Mini Cooper WRCVáclav Pech
Ford Fiesta WRCTomáš Kostka
Škoda Fabia WRCTomáš Enge, Igor Drotát
Škoda Octavia WRCKarel Trojan, Karel Trněný
Subaru Impreza WRCJaromír Tomaštík
Ford Fiesta R5Martin Koči, Grzegor Grzyb
Peugeot 205 R5Jan Černý
Škoda Fabia S2000Pavel Valoušek, A.Tlusťák, M.Hudec, M.Vlček
Mitsubishi LancerM.Semerád, J.Semerád, Votava
Subaru ImprezaVojtěch Štajf


Ale to není výčet konečný, přijato má být 52 posádek, a tak se můžeme těšit na další zajímavá jména. Například Emil Triner usilovně shání finance na pronájem automobilu WRC. O dalších přihláškách vás budeme postupně informovat.

Zároveň bychom chtěli poprosit všechny diváky, aby se kolem Strahovského stadionu chovali rozumně a disciplinovaně, a závod sledovali z bezpečných prostor. Všichni víme, jak je dnes těžké získat povolení k uzavření silnic a uskutečnění rally. Buďme rádi, že panu Petru Mihulemu podařilo získat všechna povolení a můžeme se sejít na Strahově. Sem totiž Pražský rallysprint patří.



J.Lasík 12.11.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar