Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pražský rallysprint očima Václava Pecha

Okolí pražského Strahovského stadionu zažilo o uplynulém víkendu již XX. Pražský rallysprint, který je jako automobilová soutěžní show již tradičně pořádán na závěr sezony. Pořadatelé se letos rozhodli pro návrat blíže centru hlavního města, na Strahov. To ocenily nejen soutěžní posádky, ale i tisíce diváků, kteří vytvořili skvělou diváckou kulisu.

Chybět nemohl ani EuroOil – invelt team s vozem MINI Cooper, tentokrát v úpravě WRC, s posádkou Václav Pech jun. – Petr Uhel. A že se bylo na co dívat. „Letošní ročník hodnotím jako jeden z nejtěžších. Trať závodu se vrátila na náš oblíbený Strahov a na start se postavila skutečně silná konkurence. Na špičce se bojovalo o vteřiny a já udělal chybu hned v prvním okruhu, kde jsem nedobrzdil do jednoho retardéru a musel couvat,“ vysvětluje až pátý čas z úvodu soutěže Václav Pech jun.

Pech s Uhlem ale byli odhodláni pokusit se časovou ztrátu z úvodu soutěže stáhnout. „Na podobných okruhových zkouškách není příliš možností, jak časové manko dohnat, zvlášť když máte tak silné soupeře a všichni jedou vyrovnaně. Moc jsme tomu s Petrem nevěřili, ale dopředu nás hnala i doslova elektrizující divácká podpora a atmosféra. Výsledné časové rozestupy v cíli, kdy byla první tři auta ve třech vteřinách, mluví za vše. Pražskému rallysprintu moc pomohl návrat na Strahov a nadšení bylo vidět i na spoustě diváků, kteří se tu i přes nepříjemné chladno sešli. Oproti řadě jiných soutěží zde totiž mohli na jednom místě vidět zázemí jednotlivých teamů, práci mechaniků a zároveň rychlostní zkoušky jednu za druhou. Nás s Petrem těší desáté vítězství z celkem dvaceti ročníků Pražského rallysprintu.

Děkuji všem, kteří nám letos pomáhali a fanouškům za perfektní podporu během roku. Užijte si nadcházející svátky a na shledanou příští rok u rychlostních zkoušek,“ přeje za celý EuroOil – invelt team sedminásobný Mistr České republiky v rallye Václav Pech jun.



PR2.12.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar