Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pražský rallysprint bude opět výborně obsazen

Jak jsme už informovali, tak o tomto víkendu se koná Setkání mistrů, ale už příští sobotu budou příznivci automobilového sportu mířit do Prahy na Strahov, kde se uskuteční populární Pražský rallysprint. Právě zveřejněná startovní listina slibuje pěknou podívanou „na pětníku“.

Asi největším překvapením bude start Karla Trojana s Alešem Zázvorkou se Škodou Fabia R5, vypůjčenou od Raimunda Baumschlagera, několikanásobného mistra Rakouska. S druhou škodovkou kategorie R5 se přihlásil Polák Grzegorz Grzyb. Bohužel ani letos se rallysprintu nezúčastní Škoda Motorsport. Těžko říct, co je důvodem, když náklady by byly minimální.

S vozy Škoda Fabia S2000 pojedou Pavel Valoušek, Jan Černý, Antonín Tlusťák nebo Martin Hudec. A konečně se staršími Fabiemi WRC, ale stále ještě hodně rychlými se představí Karel Trněný a Igor Drotár. Z dalších známých tváří se mohou diváci těšit na Tomáše Kostku a Jaroslava Melichárka, oba s Fordem Fiesta WRC, Martina Kočiho s Fordem Fiesta R5 nebo Slováka Tomáše Kukučku se Subaru Impreza WRC. Pražský rallysprint bude s největší pravděpodobností derniérou Mini Cooperu několikanásobného vítěze Václava Pecha. Od příští roku by měl startovat s Porsche.

S produkčními Mitsubishi Lancer nebudou chybět otec a syn Semerádové, Jan Votava, Jiří Navrátil, Peter Gavlák a služebně nejstarší český soutěžní jezdec Marcel Tuček. Nikdy jiný snad nejezdí déle, než „létající Chod“.

Kategorii historiků budou zastupovat například Jiří Jírovec s BMW M3, Petr Hustý s Alfou Romeo, Petr Šimurda nebo Břetislav Enge (oba Škoda 130 LR).

Všechny rychlostí zkoušky, to znamená tři okruhové a dvě závěrečné krátké se stejně jako v minulých letech odehrají v ulicích kolem strahovských stadionů, kde bude i servisní zázemí a start v 9.20 hodin a cíl v 15.15 h. Při prvním okruhu se jedou tři kola, v druhém čtyři a v třetím pět kol.



J.Lasík 19.11.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar