Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pražský rallysprint - Štajf představí VW Polo GTI R5

Předposledním podnikem letošní sezony bude Pražský rallysprint, který se uskuteční v sobotu 1. prosince v Praze na Strahově a rychlostní zkoušce u Točné. Účast slibuje zajímavou podívanou, o kterou se mj. postará i Vojtěch Štajf s novým vozem VW Polo GTi R5.

Premiéra vozu se odehrála teprve nedávno na katalánské rally s Peterem Solbergem a Ericem Camillim za volantem. Vůz se objeví díky spolupráci týmu Racing 21 s rakouským týmem BRR Raimunda Baumschlagera, čtrnáctinásobného rakouského šampióna v rally. Ten si nový soutěžní vůz převzal tento týden osobně se svým týmem v centrále Volkswagen Motorsport v Hannoveru. Právě zkušený Baumschlager se v roli technika i jezdce výrazně podílel na vývoji tohoto speciálu pro rally.


„Mám velkou radost za celý náš tým, že nové Polo GTI R5 ukážeme před oslavou Mikuláše všem milovníkům rally v České republice. Racing 21 patří k těm týmům, které se vždy snažily přinést do české rally něco nového a neokoukaného. S Karlem Janečkem a za podpory Honzy Klokočky jsme před třemi roky rozjeli společný projekt, jehož cílem bylo premiérově představit Fabii R5 v barvách prvního soukromého týmu. Dokázali jsme to a dnes přichází další milník v podobě startu s absolutní novinkou mezi vozy specifikace R5,“ neskrýval nadšení Vojtěch Štajf, který v prvních týdnech příštího roku očekává svoje vlastní Polo GTi R5.


Nový soutěžní vůz Polo GTI R5 je vybaven řadovým přeplňovaným čtyřválcem s přímým vstřikem o objemu 1,6 l disponující výkonem 200 kW (272 k) při 5500 min-1 a maximálním točivým momentem 400 Nm při 4000 min-1. Přes stálý pohon všech kol je točivý moment rozdělen na přední a zadní nápravu v poměru 50:50. Hmotnost vozu je 1 230 kg a jeho zrychlení z 0 na 100 km/hod. má hodnotu přibližně 4,1 sekundy. Maximální rychlost atakuje hranici 200 km/h podle použitého stálého převodu.




PR 23.11.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar