Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pražský Rallysprint v sobotu opět na Strahově

Už jen hodiny zbývají do Pražského Rallysprintu, který se uskuteční v sobotu 3. prosince v ulicích pražské městské části Strahov. Tato dnes již tradiční motoristická akce je ojedinělou možností, jak vidět soutěžní automobily a špičkové závodníky z České republiky i zahraničí v akci kousek od centra hlavního města a jen na dohled od Pražského hradu.

Rallyoví fanoušci dobře vědí, že XXII. TipCars Pražský Rallysprint je na jedné straně tvrdý závod, kde jde o vteřiny, ale současně je zde možné zažít velkou motoristickou show, ve kterou tuto akci každoročně promění množství posádek ve startovním poli.

V letošním roce se pořadatelům podařilo sestavit hodně atraktivní seznam přihlášených posádek a najdeme v něm celkem osm vozů specifikace WRC, kde se za volanty objeví například soutěžní jezdci jako je Jan Dohnal, Jaroslav Melichárek, Tomáš Kostka, či Jaromír Tomaštík. Na startu by nemělo chybět ani 14 speciálů kategorie R5 nebo S2000 například s Pavlem Valouškem, Vojtěchem Štajfem, Mathiasem Kahlem, Martinem Koči, Martinem Vlčkem, či Grzegorzem Grzybem za volantem.

Následovat bude množství silných produkčních čtyřkolek Subaru, které osedlají jezdci Václav Kopáček, Lumír Firla, Petr Kačírek nebo Jaroslav Szeja.

Pro diváky na českých soutěžích je letos jedním z největších lákadel start posádky Václav Pech jun. – Petr Uhel s atraktivním Porsche 997 GT3 a my můžeme potvrdit, že tato oblíbená dvojice sedminásobných mistrů ČR v rally nebude v Praze chybět, ale zřejmě naposledy za volantem atraktivního vozu.

Diváci ale letos na pražském Strahově zažijí i několik novinek, a jednou z nich budou upravené rychlostní zkoušky. Těch bude celkem 5 a všechny jsou situované do blízkosti servisní zóny, která se tradičně nachází mezi velkým Strahovským stadionem a stadionem Evžena Rošického. První tři rychlostní zkoušky tvoří okruhový test kolem stadionů, ale v opačném směru než vloni. Upraveno bylo například divácké místo u NH caru a cíl je nově mezi stadiony Přátelství a Evžena Rošického. Nově zde vzniklo několik diváckých míst. Rychlostní zkoušky SUBARU Nový LEVORG 4 a 5 tvoří také známé části erzet, které se jezdily v minulosti. Bude je ale propojovat nový úsek, který nabídne nové velké divácké místo. Cíl rychlostní zkoušky bude přímo na okraji servisní zóny.

Start prvního vozu je v sobotu 3. prosince v 9:15 ráno, cíl je plánován na 15:15. Všechny rychlostní zkoušky na sebe navazují zhruba v hodinových rozestupech a program XXII. TipCars Pražského Rallysprintu je tedy velmi našlapaný motorsportem, adrenalinem a pořádnou show. Všechny podstatné informace, včetně časového harmonogramu, map rychlostních zkoušek, či informací o vstupném a seznam přihlášených posádek, najdete na www.prazkyrallysprint.cz .



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar