Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pražský Rallysprint - návrat na staré zkoušky

V sobotu 7. prosince se v Praze a blízkém okolí uskuteční již XXV. ročník TipCars Pražského Rallysprintu. Největší novinkou je návrat na rychlostní zkoušky v karlickém údolí a kolem radotínské cementárny.

Není divu, že s ohledem na náročný charakter těchto tratí jezdci už teď nervózně sledují zejména předpověď počasí, vždyť v minulých dobách ranní mrazíky a zdejší kluzké vozovky působily i mnoha hodně známých jménům velké potíže. V jedenáct hodin bude rallysprint pokračovat na zkoušce kolem Strahova, která se v pozměněné podobě pojede dvakrát.
Závěr obstará epilog, kde se budou moci jezdci i trochu ´vyblbnout´ a pozdravit své fanoušky atraktivními smyky, na této zkoušce totiž nebude měřen čas.

Velkou pozornost každoročně budí i složení pražské startovní listiny. V minulém roce se patřičně prosadilo mládí, když soutěž ovládl slovenský šampión Martin Koči, v kategorii 2WD zvítězil talentovaný Petr Semerád.

A právě na tohoto pilota se letos soustředí ještě větší pozornost, ve svých osmnácti letech totiž dostane k dispozici vůz Škoda Fabia R5 evo s tovární podporou! Není sporu, že bude chtít bojovat o vítězství, vždyť již při své premiéře s tímto vozem před pár týdny zvítězil v Setkání mistrů, kde porazil svého bratra Martina.

Velkým soupeřem bude i desetinásobný vítěz Pražského Rallysprintu Václav Pech s VW Polo R5, na startu bude ale i letošní juniorský evropský šampión Filip Mareš se Škodou Fabia R5 evo.

Kompletní startovní listinu zatím ještě organizátoři maličko tají, neměli by v ní chybět ale ani Roman Odložilík či Vojtěch Štajf, kteří loni do posledních kilometrů bojovali o prvenství, pojede i předloňský vítěz, Slovák Jaroslav Melichárek. S vozy kategorie R5 či WRC se dočkáme i dalších skvělých jezdců, ani letos však určitě nepůjde na trati všem jen o nejlepší časy. Zárukou dobré zábavy by měla být i přislíbená účast historických vozů včetně showmana Jiřího Petráška.


Start 7.15 Praha Strahov
RZ1 Karlík 8.00
RZ2 Radotín cementárna 8.30
RZ3 Karlík 9.15
RZ4 Radotín cementárna 9.45
RZ5 Strahov I 11.00
RZ5 Strahov II 12.25
Epilog 13.40
Cíl Strahov 15.30


Karel Špaček, media team
27.11.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar