Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pražský Rallysprint - Stříteský, Březík a také Jírovec s Alpine

Ani nezvyklý jarní termín nic nezměnil na nervózním očekávání fanoušků před vydáním startovní listiny TipCars Pražského Rallysprintu. Ta i letos nabídne mj. patnáct speciálů R5/Rally2.

Čestné startovní číslo 1 poveze na škodovce talentovaný Dominik Stříteský, o vítězství se ale budou jistě chtít poprat i další mladíci Adam Březík či Petr Semerád. Černým koněm by mohl být Jan Skála, jenž se představí s ďábelsky rychlým Fordem Fiesta WRC.


Z předních jezdců se objeví ještě Karel Trojan, Martin Vlček, Karel Trněný. Divákům každoročně dělá radost i stále oblíbenější kategorie historických strojů, těchto krasavců se tentokrát předvede dokonce deset, na čele s Opelem Kadett Vojtěcha Štajfa. Naopak fandové nejmodernější techniky pookřejí při pohledu na vůz Alpine A110RGT v podání mladého Jakuba Jirovce.


Účastníci XXVI. TipCars Pražského Rallysprintu odstartují již tuto sobotu 26.3. po sedmé hodině ranní tak, aby stihli první rychlostní zkoušku. Ta bude premiérově polokruhová v blízkosti Trněného Újezdu a první posádka do ní vystartuje přesně v 8.00. Po půl deváté se pak závodníci představí na ´Cementárně´ Radotín, která naopak připomene dlouhou tradici soutěže, právě tady v polovině devadesátých let pražská soutěž zahájila svou dlouhou historii.



Obě zkoušky pak absolvují ještě jednou a v 11 hodin přijde na řadu kroužení soutěžních vozů kolem strahovských stadiónů, po půl druhé završí celé klání krátký ´Epilog´, který je věnován především divákům.



PR 23.3.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar