Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pozvánka na automobilový slalom

Novinka v kalendáři valašského autosportu. Automobilové závody pro každého nedaleko RZ Lešná. Stačí motoristická přilba a zapnuté bezpečnostní pásy. Ve hře jsou také vstupenky na pražský megakoncert Olgy Lounové.

Od startu Valašské rally ValMez uplynul půlrok a stejná doba zbývá do startu nového, v pořadí již osmatřicátého ročníku. To je důvod, proč se pořadatel Valašky, společnost JTRT pro s.r.o., rozhodl zpříjemnit fanouškům valašské automobilové soutěže čekání a připravil i pro ně I. Valašský automobilový slalom. V sobotu 13. a neděli 14. října 2018 se jim nabídne možnost projet se v závodním tempu po slalomové trati, která je umístěna do blízkosti v současné době nejnáročnější rychlostní zkoušky Valašky Lešná. První valašský automobilový slalom je zařazen do Mistrovství České republiky.


Slalom je nejdostupnější disciplínou v automobilovém sportu a kromě pravidelných účastníků umožňuje také start široké veřejnosti. Až tři účastníci se mohou střídat na jednom voze a naopak jeden závodník může startovat se dvěma různými automobily.
„Závodník potřebuje vlastně jen motoristickou helmu vhodnou pro běžný silniční provoz. Do slalomu může nastoupit jak s plnohodnotným závodním speciálem, tak s běžným automobilem s platným technickým průkazem. V případě, že vozidlo STK nemá, musí mít průkaz sportovního vozidla bez RZ s platným testováním,“ uvedl ředitel I. Valašského automobilového slalomu Jaromír Tomaštík.


Vklad činí 700 korun, pokud dojde k jeho úhradě do 9. října 2018. Po tomto termínu je vklad k účasti na slalomu o 100 korun vyšší. Další informace o vkladu, jakož i o pojištění jsou uvedeny ve Zvláštních ustanoveních I. valašského automobilového slalomu, s jejichž plným zněním je možné se seznámit na webových stránkách na adrese www.valasskarally.cz.

Pořadatelé
pro úvodní ročník Valašského automobilového slalomu připravili trať dlouhou přibližně 1200 metrů. Situována je na asfaltovou šest a půl metru širokou silnici II. třídy Valašské Meziříčí – Lešná, do blízkosti v současné době nejnáročnější rychlostní zkoušky Valašské rally nedaleko Příluk, které jsou místní částí obce Lešná u Valašského Meziříčí.


„Každý závod se skládá ze tří až pěti jízd. Jejich počet určí sportovní komisař po technické přejímce. Vítězem závodu se stává jezdec s nejnižším součtem časů a penalizací z vypsaných jízd minus nejhorší dosažený výsledek. Start do všech slalomových zkoušek v ČR bude letmý a jezdec musí dbát pokynů pořadatele na startu. Jezdec musí odstartovat do 20 sekund od dodání pokynu pořadatele,“ řekl vedoucí tratě I. valašského automobilového slalomu Daniel Vaněk.

Vyzkoušet své řidičské umění na uzavřené trati si mohou tedy rovněž amatéři. Pro ně pořadatel vypisuje třídy L6a – amatéři se sériovými vozidly do 1600 ccm; L6b – amatéři se sériovými vozidly nad 1600 ccm; L6c – amatéři s upravenými vozidly do 1600 ccm a L6d – amatéři s upravenými vozidly nad 1600 ccm. S jedním autem mohou startovat až tři jezdci.

Pro ty, kteří se zúčastní soutěže v obou dnech a vždy takzvaně dojedou do cíle, připravil pořadatel mimořádnou odměnu. Závodník obdrží dvě vstupenky na megakoncert zpěvačky, herečky a automobilové závodnice Olgy Lounové, jenž se uskuteční dne 19. října 2018 v Praze.
„Jsem přesvědčený o tom, že první valašský automobilový slalom přiláká také nové fanoušky motoristického sportu, kteří se pak třeba začnou věnovat slalomu či rally soustavněji. Nejenom jako jezdci či spolujezdci, ale rovněž jako kvalitní pořadatelé,“ dodal Jaromír Tomaštík.

S podrobnostmi o I. Valašském automobilovém slalomu je možné se seznámit na webových stránkách www.valasskarally.cz. Průběžně se lze s nimi seznamovat také na facebookovém profilu Valašské rally ValMez: www.facebook.com/rallyvalmez.
PROGRAM
I. Valašského automobilového slalomu



PR 2.10.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar