Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot rally Cup - na Šumavě nejrychlejší Jan Talaš

Druhý ročník Peugeot Rally Cupu zahájila Rallye Šumava Klatovy se sedmi posádkami s vozy Peugeot 208 R2. Je škoda, že některé posádky měly nakoupeny již pneumatiky Michelin a tudíž nemohou v poháru startovat, neboť v něm jsou předepsané pneumatiky Pirelli.

Od první rychlostní zkoušky se do čela prodral mladý Jan Talaš, pronásledovaný René Dohnalem a Tomášem Knápkem, na kterého tlačil Lumír Firla. Tato čtveřice se vešla na prvním a druhém testu do pětivteřinového rozdílu. Talaš s Dohnalem si udrželi pozice až do konce první etapy, třetí byl Wagner, čtvrtý Firla Kamenec po technických problémech odpadl na konci noční sekce.

Do druhé etapy se nejlépe vyspal Julian Wagner, když zvítězil v úvodních třech rychlostních zkouškách. A protože mezitím potíže s brzdami vyřadily René Dohnala, posunul se mladý Rakušan až na druhé místo. Ke konci soutěže tlačil i na prvního Talaše, ten ale nakonec svojí pozici uhájil a stal se tak vítězem úvodního klání letošního ročníku PEUGEOT RALLY CUP CZ. Na druhém místě dojel Julian Wagner se ztrátou pouhých dvaceti sekund a bronzovou pozici obsadil Lumír Firla, kterému na vítěze chyběly více než dvě minuty.

“Ze Šumavy jsem nadšený, letos to byl jeden z nejhezčích ročníků. Krásné počasí, spousta diváků a velká konkurence. Já jsem si užíval vyrovnané souboje s Jirkou Navrátilem, krásně jsme si zazávodili. V sobotu na první strašínské erzetě jsem měl velkou krizi, ale se štěstím jsem ji ustál. Nakonec se mi podařilo udržet pozici před Jirkou ve dvoukolkách i před Julianem Wagnerem v Peugeot Cupu. Jsem rád, že je tento pohár opět vypsaný, je to skvělá příležitost pro mladé jezdce. S dvěstěosmičkou jedu potřetí v životě, tak je to pro mě opravdu skvělý výsledek. Díky moc rodině, spolujezdci, týmu, Tomášovi a Jirkovi za skvěle nastavený vůz, Honzovi Mastacanovi za obrovskou podporu a všem ostatním, kteří za námi stáli,“ radoval se ze svého úspěchu dvaadvacetiletý Jan Talaš. Zároveň se stal vítězem kategorie s jednou poháněnou nápravou.

Na krásné šumavské tratě si přijel podívat také ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini: „Hned od první soutěže v rámci Peugeot Rally Cupu registrujeme vysoký počet přihlášených, což mě velice těší. Skvělé byly i výkony jezdců s vozy Peugeot 208 R2, zejména pak dvojice Jan Talaš - Zbyněk Pils, které se na Šumavě podařilo triumfovat jak ve třídě 6 tak v kategorii 2WD. I ostatní posádky s vozy označenými logem Peugeot Rally Cup nás přesvědčily, že se letos diváci mohou těšit na napínavé poměřování sil, a proto bych chtěl všechny fanoušky pozvat do Krumlova na druhé kolo našeho poháru.“

Peugeot Cup se na úvod sezony velice hezky rychle, možná i díky zajímavým finančním odměnám. A kdyby do poháru vstoupili i další jezdci s vozy Peugeot 208 R2 (Na Šumavě jich bylo celkem 12) potom by šla kvalita ještě víc nahoru.


1.Talaš – Pils1:35.07,2
2.Wagner – Stein1:35.27,1
3.Firla – Kotál1:37.11,6
4.Knápek – Horák1:38.12,5




PR + JL 25.4.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar