Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot Sport startuje ve Zlíně

Současní lídři poháru Rally Cup 208 v kategorii „Junior“ Laurent Pellier a Benoît Neyret-Giglot se zapojí do programu „Junior Expérience“, který Eurosport organizuje v rámci mistrovství Evropy v rallye (FIA ERC) a jehož první etapa se koná v rámci Barum Czech Rally Zlín.

Program Peugeot Rally Academy je odrazovým můstkem pro mladé rallyové talenty. Ti nejlepší z 208 Rally Cupu budou mít možnost se dál učit v rámci špičkového programu s vozem Peugeot 208 T16.

Nováček roku 2017 Laurent Pellier, který v polovině sezóny vede žebříček kategorie Junior poháru Rally Cup 208, se účastní programu „Junior Experience“: 3× koučování (vytváření rozpisu, roadbook, mediální trénink, výběr pneumatik, ...) a účast na seznamovacích jízdách v posledních 3 soutěžích na mistrovství Evropy v rallye (FIA ERC), první z nich je Barum Czech Rally Zlín tento víkend.

José Antonio Suarez / Candido Carrera (Španelsko) získali po pódiovém umístění v Polsku vynikající dynamiku a Pepe López / Borja Rozada (Španelsko) jsou v průběžném pořadí na 2. místě. Obě tyto posádky se zúčastní jedné z nejobtížnějších rallye v šampionátu FIA ERC. Jedná se o rozhodující závod v soutěži kategorie Junior U28, kde hodlá tým Peugeot Rally Academy nasbírat body.


FIA ERC – U28 / PRŮBĚŽNÉ CELKOVÉ POŘADÍ PO 3 soutěžích
1. Marijan Griebel (Německo) – 99 bodů
2. Pepe López (Španělsko) – 58 bodů
3. Sylvain Michel (Francie) – 56 bodů
4. Josh Moffett (Irsko) – 47 bodů
5. Nicolay Gryazin (Lotyšsko) – 43 bodů
6. José Antonio Suárez (Španělsko) – 42 bodů


Peugeot 25.8.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar