Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot Rally Cup součástí Rally Hustopeče

Hustopeče jsou pravidelně nejteplejší soutěží sezóny a podle předpovědi to letos nebude jinak. Rallye mezi vinicemi uzavře první polovinu Sonax Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Posádky Peugeot Rally Cupu čeká třetí setkání, tentokrát na krásných tratích v okolí jihomoravských Hustopečí.

Prozatím neporaženou posádkou a hlavními favority zůstává dvojice Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát. Ta se v Hustopečích představí s novým designem svého vozu Peugeot 208 Rally4 v černočerveném provedení. „Naposledy jsem v Hustopečích startoval před pěti lety, takže jsem zvědavý, jak se rychlostní zkoušky od té doby změnily. Těším se na šotolinu, čeká nás také hodně odboček na asfalt, které budou zaprášené a určitě hodně zrádné. Nadcházející soutěž je skvělá díky formátu pátek–sobota, a především svojí kompaktností. Všechny rychlostní zkoušky jsou jen pár kilometrů od servisní zóny a centra soutěže,“ uvedl Jaromír Tarabus.

„S Mírou jsme si řekli, že by si naši fanoušci zasloužili nějakou změnu, a tak jsme na Hustopeče připravili úplně nový design vozu. Náš dvorní designér je Keane Design, kterému jsme naší dvěstěosmičku s důvěrou svěřili. Z výsledku jsem nadšení, opět nezklamal. Francouzská kráska bude na jihomoravské šotolině určitě skvěle vypadat,“ doplnil Daniel Trunkát.

„Rally Hustopeče se letos termínově dokonale sešla s naší roadshow Peugeot Emotion Day. Testovací flotila vozů, mezi kterými figuruje i náš nejvýkonnější sériový vůz všech dob, 508 Peugeot Sport Engineered cestuje už tři týdny po celé ČR, přičemž v pátek 17. i v sobotu 18. června bude v nedalekém Brně. Naši fanoušci tak cestu do nebo z Hustopečí mohou spojit s jedinečnou příležitostí tento unikátní vůz vyzkoušet. Srdečně bych tedy příznivce naší značky chtěl pozvat na obě víkendové události, kde se můžeme pochlubit těmi nejlepšími vozy naší značky, na Peugeot Emotion Day i na Rally Hustopeče,“ poznamenal ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini.

17. ročník Agrotec Petronas Rally Hustopeče proběhne v pátek a sobotu 17. a 18. června 2022. Pro posádky je připraveno bezmála 150 ostrých kilometrů rychlostních zkoušek.




PR 17.6.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar