Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot Rally Cup do třetí sezony

Peugeot Rally Cup má v České republice za sebou dva úspěšné ročníky, první vyhrál Filip Mareš, druhý Jan Talaš a kdo bude tím třetím, si musíme počkat až do Barum Rally 2019, která bude posledním podnikem příštího ročníku.

Letos tři nejlepší posádky Peugeot Cupu ovládly také skupinu 2WD v Mistrovství České republiky. Mistrem se stali Jan Talaš a Zbyněk Pils, druhé místo obsadili René Dohnal a Roman Švec a třetí skončili Julian Wagner a Anne K.Stein.

Peugeot 208 R2 se tak stal nejúspěšnějším automobilem s jednou poháněnou nápravou, z čehož měl radost pochopitelně pan Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR. Ten na úvod tiskové konference řekl:„Letos máme opravdu luxusní rok, nejenže jsme vyhráli v rally, ale rok 2018 pro nás znamená i rekord v počtu prodaných automobilů, kterých bude 14 500. takže velká spokojenost. Rok dopadl lépe, než jsem předpokládal. Peugeot Cup bude pokračovat, i když v trošku jiné formě. Chceme i nadále vychovávat mladé piloty a hlavně je motivovat. Mám radost, že nás podporuje i Peugeot Sport ve Francii. Je příjemné, když víte, že stojí za námi.

Letošní ročník seriálu PEUGEOT RALLY CUP CZ přinesl několik výrazných změn. Pro účastníky se zvýšily odměny za umístění v jednotlivých podnicích i v celkovém hodnocení. Zjednodušila se organizace seriálu a výraznější byla také mediální prezentace poháru. Další podstatné změny, které posunou úroveň Peugeot Rally Cupu ještě dál, jsou připraveny na sezónu 2019.

Nejvýraznější změnou je spojení projektu AUTOKLUB PEUGEOT RALLY TALENT právě s pohárem PEUGEOT RALLY CUP CZ. Oproti stávajícímu systému bude nový talentovaný jezdec, možná i dva, ve věku do 25 let vybrán v každé sezóně z pohárových účastníku a jako nejlepší z juniorů pojede závěrečný podnik poháru „208 RALLY CUP“, pořádaném divizí Peugeot Sport ve Francii. Touto poslední soutěží francouzského šampionátu bývá zpravidla velmi sledovaná Rallye du Var. Účast na tomto velkém finále bude v plné výši hradit Peugeot ČR.

Další novinkou je zařazení šestého podniku do hodnocení seriálu. Rychlé Peugeoty tedy odstartují už v březnu Na Valašské rally a vzhledem k termínu francouzského podniku skončí „barumkou“ v polovině srpna. Ve Zlíně budou body za umístění násobené koeficientem 1,5. Vklad pro účastníky poháru se sice zvyšuje na 20 000 Kč, ale více financí bude rozděleno do prize money. Letos to bylo půl milionu. Jediným podnikem, který nebude počítán do pohárového klání je Rally Příbram.

„Snažili jsme se do poháru Peugeot Rally Cup v České republice zahrnout takové změny, které co nejlépe reagují na očekávání posádek s vozy Peugeot 208 R2. Více peněz na odměnách a více zařazených závodů určitě všichni přivítají, ovšem zakončení sezony na francouzské rallye, v kolébce pohárového soutěžení značky Peugeot, bude určitě splněním velkého snu každého jezdce. Možná i další výzvou či startem do jeho nové životní rallyové etapy. Chtěl bych tímto přizvat další posádky do Peugeot Rally Cupu 2019, aby využily skvělý potenciál vozu Peugeot 208 R2 i příležitostí, které náš pohár nabízí,“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.




JL 23.11.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar