Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot Rally Academy po Barum Rally

Dva vozy Peugeot 208 T16 soutěžící v barvách Peugeot Rally Academy, které ovládly začátek závodu a držely se na čelních místech, musely už na začátku prvního dne soutěž opustit. Stéphane Lefebvre a Thomas Dubios, kteří se na Barum Rally vrátili do juniorského mistrovství FIA ERC Junior, získali v této kategorii se svým vozem 208 R2 vítězství.

Předčasný konec jízdy vozů 208 T16

Vynikající seřízení vozu vhodné pro náročné podmínky Barum Rally přineslo posádce ve složení Kevin Abbring a Sebastian Marshall v první rychlostní zkoušce, jejímuž průběhu přihlíželo v pátek večer ve Zlíně 20 000 diváků, vítězství. Do RZ 4 dosahoval Holanďan vynikajících časů, ale pak musel závod opustit kvůli problému s konektorem elektroinstalace vodního čerpadla.
Ve druhém továrním voze 208 T16 odstartovali Craig Breen a Scott Martin opatrněji, ale i pro ně byla čtvrtá rychlostní zkouška osudná, neboť jejich vůz vyjel z trati.


Stéphane Lefebvre v čele FIA ERC Junior

V rámci FIA ERC Junior se na úzkých a hrbolatých tratích opět prosadil Stéphane Lefebvre. Pro jezdce ze severní Francie je to po úspěchu na rallye Azory a Ypres již třetí vítězství v řadě, čímž se dostal do čela průběžného celkového pořadí. I přes defekt pneumatiky na konci úvodní etapy a rozbitému diferenciálu v neděli ráno dosáhl v juniorské kategorii devíti nejlepších časů z patnácti a zvítězili.


Peugeot 208 T16 jinde v Evropě znovu zvítězil

Peugeot 208 T16 tento víkend získal vítězství v rukou Paola Andreucciho. V cíli sedmé soutěže mistrovství Itálie – Rally des Friuli Venezia Giulia za sebou Paolo Andreucci nechal Giandomenica Bassa (Ford Fiesta R5) a Alessandra Perica, startujícího rovněž ve voze Peugeot 208 T16. Andreucci, který zvítězil v osmi rychlostních zkouškách z jedenácti a vedl po celý závod, již vozu 208 T16 získal v této sezóně sedmé vítězství.

Craig Breen: „Před startem jsem cítil obrovskou motivaci, protože Peugeot 208 T16 jsem už moc dlouho neřídil. Jsem za sebe i za celý tým kvůli vyjetí z trati velice zklamaný. Naše rychlost nám mohla stačit na vítězství.“

Kevin Abbring: „Při testovacích a kvalifikačních jízdách se nám podařilo vůz dobře vyladit. Okamžik, když jsem vyhrál před 20 000 diváky úvodní zlínskou etapu, byl nezapomenutelný. Cítil jsem se za volantem 208 T16 velmi jistě, i když vyhrát před všemi vozy Škoda, které jedou na domácí půdě, není nikdy snadné. I když jsme nemohli závod dokončit, dokázali jsme, že Peugeot 208 T16 je silný a rychlý, bez ohledu na podmínky. Jsem taky spokojený se svým systémem rozpisu, který se ukázal jako efektivní. Byla velká škoda, že jsme museli závod vzdát, protože jsme byli nejrychlejší“


Stéphane Lefebvre: „Jsme nadšení, že se nám podařilo za volantem 208 R2 při naší první účasti ve Zlíně vyhrát. Z hlediska možného získání juniorského titulu to vypadá slibně. I při defektu pneumatiky a poruše diferenciálu se nám podařilo dál bojovat. Přes tyto menší problémy se nám podařilo vyhrát, což je velmi pozitivní.“


Peugeoet 3.9.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar