Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot Cup na bohemce pro Wagnera

Součástí Rally Bohemia byl i čtvrtý podnik Peugeot Cupu, kterému vládl rakouský jezdec Julian Wagner, když porazil svého bratra, mimochodem vloni druhého v pohárovém klání, ale letos byl přihlášený do skupiny 2WD a třídy 6.. S vozy Peugeot 208 R2 skončili celkově na 17. a 18. místě absolutně.

Od začátku soutěže se rozhořela bitva mezi Talašem, Dohnalem a Kamencem. Už na druhé zkoušce se do čela probojoval Julian Wagner, který uhájil první místo až do cíle. Za ním se však měnilo pořadí po každé erzetě. Talaš, Kamenec, Kamenec, Talaš... Až ke konci úvodní etapy se pořadí ustálilo, ale časové rozestupy byly naprosto minimální. V předposledním testu závěrečné etapy však skvěle jedoucího Matěje Kamence postihl defekt a konečné pořadí v rámci Peugeot Rally Cupu v cíli bylo následující: první místo obsadil Julian Wagner, druhý Honza Talaš a třetí René Dohnal.

Julian Wagner zvítězil také ve „dvoukolkách“ a třídě 6. Třetí ve skupině 2WD a třídě 6 byl jeho bratr Simon. Mezi oba rakouské bratry se vklínil druhý Jan Talaš, který také vede průběžné pořadí o 16 bodů před René Dohnalem.

Na čtvrtý závod Peugeot Rally Cup CZ se přijel podívat také ředitel značky Peugeot v ČR, pan Marco Venturini: „Souboje mezi posádkami ve třídě 6 jsou už od začátku letošní sezóny velmi dramatické a divácky atraktivní. Na Rally Bohemia to platilo ještě víc než na předcházejících podnicích a já jsem si tuto napínavou podívanou opravdu užil. Jsem si jistý, že diváci také. Bylo velmi zajímavé sledovat, jak si naši jezdci vedou v porovnání s loňským úspěšným účastníkem Peugeot cupu Simonem Wagnerem. Chtěl bych pozvat naše příznivce na poslední kolo letošního poháru – na Barumku, která bude určitě vrcholem sezóny.“


PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ PO RALLY BOHEMIA
1. Talaš Jan - Pils Zbyněk48
2. Dohnal René – Švec Jiří32
3. Wagner Julian - Stein Anne K.27
4. Firla Lumír - Kotál Jakub25
5. KamenecMatěj - Jurka Adam20
6. Knápek Tomáš - Horák Ivan18
7. Baller Zbyněk - Večerka Michal16




peugeot 4.7.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar