Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot Cup hodnotil rok 2019

René Dohnal a Roman Švec si při Barum rally dojeli už pro čtvrté vítězství sezoně, což jim zajistilo prvenství v Peugeot Rally Cupu 2019 i v mistrovství republiky kategorie 2WD. Pouze na Rally Hustopeče prohráli s Janem Talašem, vítězem Peugeot Cupu 2018, a Bohemii nedokončili.

Šestým pohárovým vítězem je Dominik Brož, který byl nejrychlejší na Bohemia Rally. Jak Talaš, tak Brož ovšem upřednostňovali juniorský evropský šampionát.

Cekově druhý Jiří Pohlídal, vítěz projektu Autoklub Peugeot Rally Talent, si připsal tři druhá místa a jedno třetí. Sbírání zkušeností a bodů se vyplatilo a nyní se může těšit za odměnu na francouzskou Rally du Var. „premiérová sezona s Peugeotem byla náročná, ale s najetými kilometry jsme se posouvali dál. Bohužel hned na první soutěži jsme havarovali a poškodili auto. Naopak největší radost jsem měl na Barum rally, kterou jsem na šestý pokus dokončil. A nejhorší okamžik? Když nám v Hustopečích hořelo auto,“ svěřil se na tiskové konferenci Jiří Pohlídal.Třetí příčku obsadili Milan Obadal a Radovan Bucha.

Pro rok 2020 je opět vypsán Peugeot Rally Cup Czech Republic s vozy Peugeot 208 R2 ve stávající verzi. Nového Peugeotu 208 R2 s tříválcovým turbo motorem PureTech 1.2, dle předpisů FIA R2C, se cup v ČR zatím týkat ještě nebude. Bude představena asi v polovině příštího roku.

Dochází k malé změně pravidel, respektive v bodování. Nově se bude hodnotit každá etapa zvlášť. I nadále bude možnost jednorázového vkladu na jednotlivé podniky, což se v letošní sezoně osvědčilo.

Peugeot Rally Cupu CZ se mohou zúčastnit také zahraniční posádky. Již letos se na startu objevily dvě slovenské a jedna polská posádka a lze očekávat, že zájem ještě vzroste. V okolních zemích se totiž Peugeot Cup nepořádá a české soutěže jsou známi vysokou sportovní i pořadatelskou úrovní.

Do poháru budou s největší pravděpodobností zařazeny Valašská Rally, Rally Šumava, Rally Český Krumlov, Rally Hustopeče, Bohemia Rally a Barum Rally.

V roce 2020 bude pokračovat projekt Autoklub Peugeot Rally Talent, v němž budou odměněny dva nejlepší jezdci do 25 let startem ve ve francouzské Rally du Var.

S pohárem Peugeot je spokojen i Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR: „S celou sezonou 2019 jsme spokojeni a zejména pak s krásným zakončením letošního ročníku na barumce. Ve Zlíně jsme měli devět posádek, což je velmi hezký počet. Celkem jsme měli čtrnáct posádek, což je rekord. V rámci evropských Peugeot Rally Cupů nás překonává málokterá země, nepočítám-li Francii, která s třiceti posádkami dominuje. Nicméně, je třeba říci, že stále můžeme být lepší a cup ještě rozšířit. Některé věci je třeba zjednodušit a zapracovat více na marketingové propagaci. „I když většinu financí z rozpočtu vracíme formou finančních odměn našim posádkám, snažíme se zlepšovat i medializaci našeho cupu směrem k veřejnosti. Pro značku Peugeot je tento seriál velmi zajímavým prezentačním nástrojem v České republice a těší nás jeho progresivní úroveň. Jsem rád, že můžeme v našem seriálu přivítat nového partnera, společnost GEFCO Česká republika a věřím, že bude tato spolupráce prospěšná pro obě strany. Možná ještě máme rezervy, ale tuto sezónu mohu jednoznačně zhodnotit jako úspěšnou. Z mé strany jsem absolutně spokojený.“


V sobotu v 11 hodin se uskuteční autogramiáda René Dohnala a Romana Švece na výstavě Expo Racing, kde si na stánku Peugeot Cupu můžete v předpremiéře prohlédnout i nový Peugeot 208.


Jindra Lasík


6.11.2019








Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar