Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot 208 Rally4 vystřídá 208 R2

Nabídku divize PEUGEOT SPORT v roce 2020 rozšíří Peugeot 208 RALLY 4. Bude to nástupce současného modelu Peugeot 208 R2. Patří do kategorie Rally 4, kterou FIA nedávno přejmenovala.

{*4] Pro vytvoření nového modelu PEUGEOT 208 RALLY 4 využila divize Peugeot Sport veškeré své znalosti z oblasti soutěžních vozů v kategorii s pohonem dvou kol.
Jedná se o zcela nový automobil, na němž inženýři a mechanici divize Peugeot Sport usilovně pracovali od začátku léta 2018. Vůz 208 RALLY 4, při jehož vývoji byl jako základ využit nový produkční model Peugeot 208, maximálně těží z technického a estetického vývoje představeného v sériovém voze.

Nový Peugeot 208 RALLY 4 si klade za cíl být hrdým nástupcem modelu 208 R2, který je nejprodávanějším vozem v kategorii s pohonem dvou kol a nejoblíbenějším soutěžním vozem v historii divize Peugeot Sport s více než 450 prodanými vozy. Aby tohoto cíle dosáhli, dostali inženýři divize jasný úkol: vytvořit rychlý a spolehlivý soutěžní vůz, jehož řízení bude zábavou. Jejich renomované zkušenosti ve spojení s mnoha testy, které proběhly na nejrůznějších terénech a za rozmanitých klimatických podmínek - někdy i extrémních, dokonale vyhověly zadávacím podmínkám projektu.

Peugeot 208 RALLY 4 je vybaven nově vyvinutým tříválcovým turbodmychadlem přeplňovaným motorem 1,2 l, který využívá nejmodernější technologii PureTech. Jeho základem je mimořádně výkonný základní motor ze sériového automobilu, který inženýři připravili pro použití v soutěžích, kde by měl vyvinout výkon 208 k. Má větší turbo, řídicí jednotku motoru Magneti Marelli a převodovku SADEV. To vše je umístěno v nové platformě CMP používané všemi vozy segmentu B skupiny PSA. Platforma nabízí nižší hmotnost a lepší dynamiku k dosažení lepšího sportovního výkonu.

Peugeot 208 RALLY 4 se poprvé představí v pátek 22. a v sobotu 23. listopadu při Rallye Madrid ve Španělsku pod vlajkou PEUGEOT RALLY ACADEMY. Řídit jej bude Efren Llarena s navigátorkou Sarou Fernandezovou, mistři FIA za rok 2019 v kategorii ERC3. Během stejného víkendu se od 22. do 24. listopadu vůz zúčastní také finále mistrovství FFSA v soutěžích na asfaltu ve Francii - Rallye du Var.

V návaznosti na proces homologace FIA, k němuž dojde na konci prvního čtvrtletí roku 2020, začne Peugeot Sport začátkem ledna 2020 na nový Peugeot 208 RALLY 4 přijímat předobjednávky za cenu 66 000 eur (bez DPH).

Ve snaze podporovat mladé talenty budou první vozy PEUGEOT 208 RALLY 4 vyhrazeny jezdcům, kteří se zúčastní soutěží značkového poháru 208 RALLY CUP ve Francii a Španělsku.



Peugeot 20.11.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar