Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot 2008 DKR vítězí v China Silk Rally

Na Stéphana Peterhansela a Cyrila Deprese čekaly na čínské Hedvábné stezce všechny možné nástrahy, které tento atypický závod dokáže připravit. Po absolvování 5442 kilometrů se posádkám týmu Peugeot Total s vozy Peugeot 2008 DKR podařilo obsadit první dvě místa.

Úspěch na China Silk Rally není prvním vítězstvím Peugeotu v Číne. V roce 2010 a 2011 triumfovaly vozy 908 ve vytrvalostních závodech Ču-chaji. Nyní, o 4 roky později se vrátil Peugeot Sport a prosadil se!
Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret a Cyril Despres/David Castera po dva týdny odvážně bojovali, absolvovali 2000 km měřených úseků a 3479 km přejezdů a v Tun-Chuangu pak mohli zvednout nad hlavu získanou trofej. Stéphane Peterhansel se na špici celkového pořadí usadil hned ve druhé zkoušce a pak už vedl až do cíle. Měsíc po svých 50. narozeninách si tak nadělil další úspěch.

Úspěch vozu Peugeot 2008 DKR zajistil i Cyril Despres, který se novým spolujezdcem Davidem Casterou každý den posunoval o kousek dopředu. Jejich houževnatost jim v 11. RZ přinesla první etapové vítězství, další následovalo ve 13. RZ. Od čtvrté zkoušky se držel na 2. místě a tuto pozici si ubránili až do cíle poslední etapy v Tun-Chuangu.

Trasa byla velmi dlouhá a velmi rozmanitá, třetí etapa musely být dokonce zrušena, když po přívalových deštích stoupla voda. China Silk Rally však přinesla i nekonečné obrovské duny, rychlé úseky, vyschlá koryta, kameny, oblázky i bláto. Posádky nebyly ničeho ušetřeny. Vozy Peugeot 2008 DKR prokázaly tak vynikající spolehlivost.


Některé změny budou použity u nového Peugeotu 2008 DKR pro příští Dakar - v lednu 2016. Do té doby si obě posádky, které mají za sebou takto vynikající závod, i celý tým Peugeot Total hodlají tento úspěch před návratem do Evropy řádně vychutnat.


Bruno Famin, ředitel týmu Peugeot Sport: „Cílem bylo najet kilometry a nasbírat zkušenosti. Domů se vracíme s vítězstvím a s druhým místem. Cesta je ještě velmi dlouhá a velmi složitá, ale je skvělé, že jsme dosáhli, čeho jsme dosáhli! Stéphane a Jean-Paul odjeli vynikající závod od startu až do cíle. V případě potřeby si drželi náskok a v pravou chvíli zaútočili. Za svůj úspěch rozhodně nevděčí náhodě.“

Stéphane Peterhansel: „Jsme hrdí a šťastní, že jsme jako první zajistili vozu Peugeot 2008 DKR vítězství. Poslední etapa a především poslední kilometry byly stresující. Sebemenší zvuk, každý metr trasy… všechno silně vnímáte. Cyril a David nás dojeli a do cíle jsme jeli společně. Celkově byla tato rallye dlouhá a náročná, a to ne nezbytně z hlediska kilometrů. „


1.Peterhansel - CottretPeugeot 2008 DKR
2.Despres - CasteraPeugeot 2008 DKR + 31,27
3.Han Wei - Hong YuHaval+ 51,14
4.Lavieille - GarcinHaval +56,34
5.Kun - LiaoMitsubishi Pajero MPR11+1:47,34




Peugeot 18.9.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar