Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Žáček pokořil Albrechtický kopec

Mezi nejatraktivnější tratě závodů automobilů do vrchu patří u nás Albrechtický kopec v Lanškrouně. O víkendu se tady uskutečnil jeden ze závodů seriálu Maverick Hill Climb Czech i Mezinárodního mistrovství České republiky. Mezi sto padesáti startujícími se opět objevil také pravidelný účastník Petr Žáček s Audi Sport Quattro S1.

„V seriálu Czech Hill Climb Czech se nám podařilo upevnit prvenství ve třídě HA+2000 i v historicích. V absolutním pořadí se po sedmém závodě dosud držím na pátém místě. Po vynechání nepovinné třetí jízdě, která se jela na rozdíl od předchozí na suchu, jsem se o jedno místo propadl,“ hodnotí závod Petr Žáček.


Před závěrečnými dvěma závody má stejně bodů jako čtvrtý Lukáš Keller s Mitsubishi Evo IX. Vrtošivé nedělní deštivé přeháňky nejspíš zavinily několik nehod a vzhledem k pokročilému času se Petr Žáček rozhodl neodstartovat do třetí jízdy. „Bylo už po 17. hodině a tlačil mě čas k návratu domů, ale hlavně jsem tím pošetřil techniku,“ vysvětlil po závodě vedoucí muž průběžné klasifikace historických automobilů a dodal:



„Chtěl bych poděkovat celému teamu, obětavým pořadatelům, výřečným komentátorům a všem fanouškům, hlavně těm na trati, za skvělou atmosféru Memoriálu Jiřího Lose. Pokud pracovně vše stihnu uvidíme se 10-11. září v Divácích, těším se na Vás.“


JL 25.8.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar