Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Žáček hodnotí úspěšnou sezonu 2022

Dvěma prvními místy v kategorii historických automobilů (v sobotu absolutně sedmý, v neděli desátý) v Divákách, předposledním závodě Maverick Hill Climb Czech ukončil letošní sezonu Petr Žáček. Další úspěšnou sezonu završil opět s Audi Quattro Sport S1.

„Letos jsem se účastnil mezinárodních závodů automobilů do vrchu Maverick Hill Climb Czech. Po předposledním závodě Pramos XVII. Divácká 13° v Divákách u Hustopečí dostatek bodového náskoku a můžu hodnotit sezonu jako úspěšnou. Letošní závody se obešly bez technických problémů a chyb jezdce,“ říká Petr Žáček.

Třídu HA1+2000 vyhrál nad Tomášem Homolou (CZ) BMW E30 325 a Francem Haidnem z Rakouska na voze BMW E30 325 IX. Ani jeden z nich ale neodjel kompletní sezonu. BMW rakouského jezdce je po Ústecké 21 navíc bez motoru. Největší smůlu si vybral Milan Vičar s BMW E30 M3, který už v druhém závodě svůj nádherný vůz při nehodě hodně poškodil.

V hodnocení MHCC Historic Cars vyhrál Petr Žáček nad Thomas Schützem z Rakouska s vozem VW Golf a Tomášem Homolou BMW E30 325 (CZ)

Absolutní pořadí je pro 38 let staré Audi asi největším úspěchem této sezóny. Celkové čtvrté místo za prototypy Mcf1 Evo, Norma M20F Evo a Mitsubishi Evovšichni ze stáje Komvet Racing team lze vzhledem k charakteru vozu považovat za hodně dobré umístění.

Za sezonu 2022 by rád Petr Žáček chci poděkoval sponzorům, kterými byly Liqui Moly, PROBRUS.com, 3PRO Železářství, Legendy Automobilová slavnost a Pivovar Svijany.

„Také děkuji i všem co mi umožnili závodit, rodině, mechanikům, soupeřům a pořadatelům,“ uzavírá sezonu Petr Žáček.


JL 15.9.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar