Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém vyhrál první letošní Evropu

Po čtyřech letech se nám vrátil start mistrovství Evropy do starého dobrého Seelow nedaleko Berlína. Na start Super Buggy se postavilo 19 jezdců, přičemž z ČR 7, Holandska 6 a Francie 5. Bohužel se neobjevila celá řada špičkových jezdců jako Stubbe, Grencic, Tafani, Feuillade, Kubíček.

V trénincích bylo sice trochu cítit, že jsme zde se Superbuggy ještě nejeli, ale i tak se podařilo vyjet první místo do rozjížděk. Poměrně dlouhý kopec po startu, ale hlavně start na hlíně nám prostě chutná.

Sobota se podařila uzavřít s čistým štítem ala Start-cíl a do neděle se šlo z prvního fleku. Už to vypadalo, že prolétneme všemi rozjížďkami naprosto bez zastavení, ale to by přece nebylo ono. Drama se konalo "naštěstí" ve třetí rozjížďce kde se podařilo ztratit zadní levou pneumatiku již ve strkanici v první zatáčce, a že to se umí najednou zkomplikovat život. Skoro už to vypadalo, že bychom to i dotáhli do cíle na prvním místě, ale v posledním kole se podařilo Astenovi nás přeskočit a v cíli jsme nakonec byli druzí. Znamenalo to naštěstí ztrátu jen jednoho bodu v rozjížďkách, což při pohledu na teprve startující sezonu není nic strašného.

Následovalo semifinále, umístění nervů do kýblu, důvěrné protřepáni ve formě nekonečného čekání a opakování předešlých divizí, a nakonec se kolem šesté odpoledne dostalo i na nás. Naštěstí se povedlo odstartovat a pak už to bylo jen o zdárném dovezení do cíle.

Do finále jsme šli z prvního místa a s Mercierem a Bartošem na lajně bylo jasné, že první zatáčka nebude zadarmo. Po startu to sice vypadalo, že v první zatáčce už jsme ve vedení, ale tím, jak moc jsem si hlídal vnitřní stopu, tak už se mi za boha nepodařilo stočit auto tak, jak bych si představoval a tak nějak jsem svévolně vypochodoval do venku a kdyby tam nebyla mez o kterou bych se mohl zastavit, tak klukům asi přivezu banány z náměstí zpátky z výletu do neznáma, jsem se vrátil až na třetí místo.Kdybych neměl Hans na krku, tak bych si o volant udělal na čele značku blbosti, nezbývalo než se snažit vše zase napravit a následovaly hezké závody.

Po pár kolech čtení se podařilo dostat před Vincenta Merciera a hned v tom samém kole, shodou okolností Mike Bartelen trefil díru, v poslední zatáčce a téměř bez dalšího boje se podařilo posunout na první místo. Nakonec jsme si dojeli pro první letošní vítězství a domů jsme dovezli krásných 34 bodů.

Navíc se po všech karambolech povedlo, co již dlouho nepamatuji, česká vlajka kompletně ovládla stupně vítězů v královské divizi a naše vlajka, vlála na všech stěžních !!


Petr Nikodém 18.5.2023

Výsledky

1.Nikodém
2.Jordák
3.Bartoš
4.Mercier
5.Leveque
6.Theuil


Buggy 1600 (32 jezdců!)

1.Holzleitner
2.van der Putten
3.Laubach
4.van Buren
5.Peters


Junior Buggy (14 jezdců)

1.Duřt
2.Ottink
3.Šafránek
4.Kovac
5.Venanzi
6.Feuillade
8,Duřt
9.Pytlounová
10. Kolomý

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar