Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém obhajuje tituly

Po takřka půlroční přestávce začíná o velikonočním víkendu domácí mistrovská autokrosová sezona, ovšem nikoliv v Humpolci, jak bylo tradicí, ale v rakouském Hollabrunnu. Na startu nebude pochopitelně v Divizi Buggy 1600 chybět Petr Nikodém, který obhajuje titul jak v ČR, tak v Evropě.

K prvnímu závodu Kontejnery Louda Mistrovství ČR je přihlášeno takřka 140 jezdců, přičemž druhou nejpočetnější kategorií je právě Divize Buggy 1600, čítající dvacet jezdců z České republiky, Rakouska, Slovenska a Moldávie. Závod je totiž započítáván ještě do FIA Zóny Střední Evropy.

Největšími soupeři dvojnásobného evropského šampiona Petra Nikodéma bude opět Milan Vaněk, ale také Víťa Nosálek, který se po roční pause vrací na autokrosové tratě. Hodně rychlý je i domácí Philip Stenzl, který by rád získal skalp našeho šampiona.

„Je dobře, že před Evropou máme na rozjetí a vyzkoušení nové techniky dva závody, teď v Hollabrunnu a za týden v Humpolci. Postavili jsme do šestnáctek nové auto, ale plasty karosérie jsou stejné, jako v minulých letech. Takže vypadá bugina úplně stejně. Nový je rám, změněné je uchycení kol a další věci. Motor i převodovka zůstaly zachovány. Původně jsme chtěli v domácím šampionátu startovat ve čtyřlitrové divizi Super Buggy, ale stále čekáme na komponenty od dodavatelů. Dlouho to trvá a asi hned tak nevyjedeme, navíc nebude během sezony moc času pracovat na novém autě pro silnější divizi. Čeká nás celkem sedmnáct závodů.

Nové letošní auto jsme zatím jen otestovali, vyřešili některé porodní bolesti, doladili drobnosti. Pocit z auta mám dobrý, ale teprve vlastní závod ukáže, jak bude konkurenceschopné,“ říká před prvním podnikem sezony Petr Nikodém.


Ve startovní listině Divize Racer Buggy 160 se objeví také jeho bratr Martin, který má za sebou první zkušební závody. Přes zimu ale hodně potrénoval, a jak se ukázalo i zrychlil.


Sobotní program začíná v Hollabrunnu tréninky od 8.40 hodin, první série rozjížděk je v plánu na 16.15 hodin. V neděli se začíná v 8.15 hodin a od 14 hodin se pojedou semifinálové jízdy (zřejmě jen D1600, Super Buggy a Mascom cup) a finále. Autokrosový areál leží asi třicet kilometrů jižně od Znojma.


JL 17.4.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar