Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém o závodě v Saint Igny de Vers

Šestý podnik autokrosového šampionátu závod začínal skvěle. Měřáky vyhrané o kotel, první místo do rozjížděk a vcelku ještě dobré počasí naznačovaly hezkou sobotu. Bohužel většina víme, jak sobota skončila. Když už jsme se tedy museli přesunout do poslední řady, byla by asi škoda kdyby nezapršelo.

Takže zezadu, komplet po tmě, na každým metru 1000+1 problém. Promočený na kost, zima strašná, celou neděli, času mezi rozjížďkami bylo tak na opláchnutí do úrovně rozpoznaní auta jestli je vůbec naše, ale podařilo se přetrpět až do samého finále.

Body z rozjížděk čistá nula, na boj o celkové umístění už jsme se jen usmívali z povzdálí, a doufali, že když už aspoň část trati vypadá sjízdně, že bychom mohli vykouzlit alespoň to finále. Haha.

Na startu platí pravidlo, že se nesmí opravovat. Místo toho, abyste měli šanci, když se něco... pokazí, něco opravit, tak na to "můžete" dostat pět minut v před-startovním prostoru. Což je pravidlo skvělé, vymyšlené po eskapádě ve Vilkyciai (ano také my). Jenže jaksi soudruzi nedomysleli, že se trošičku míjí účinkem, když vás nechají v před-startovním prostoru pět minut a na startu v dešti stojíte 20 minut. Tleskám míře domyšlení.

Zcela chápu, že i věci jako pravidla mají svůj vývoj a že se na to... nemyslí dokud se něco takového nestane, ale trošičku zamrzí, že jsme ve vývoji takových věcí vždy v první řadě, VIP sekci s krásným výhledem na černou vlajku zrovna my.

Ale dost stěžování si, hold nám nebylo přáno, zřejmě bychom neodstartovali ani bez černé vlajky, takže to už byl jen poslední bonbónek jako bonus. Na startu se dostala voda do tištěného spoje hlavního odpojovače a naše bestie řekla že už nikam nechce. Hold i to je autocross


Ukázali jsme, že i v Saint Igny umíme být nejrychlejší a do Itálie vyjíždíme s čistou hlavou a zase možností se závody pobavit, bez větších stresů s ohledem na celkové výsledky. Děkujeme všem za podporu, moc si toho vážíme a pokusíme se urvat ještě co nejvíc z konce sezony.


P-Nikodém 24.9.2021
Foto Tomáš Němec

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar