Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém o závodě v Humpolci

Víkend pro nás začal krásnou sobotou. První měřák výhra, v druhém měřáku jsme zkoušeli evropské Coopery, ale i tak náš čas stačil na celkové druhé místo Do první rozjížďky jsem nastupoval s Jakubem Kubíčkem a Matveyem Furazhkinem na lajně a věděl jsem, že to bude boj.

Můj start nebyl úplně nejlepší a z první zatáčky jsem odjížděl za Kubou jako druhý. Následoval troufnu si říct pěkný souboj v plné rychlosti až do posledních centimetrů cílové rovinky. Bohužel jsem na Kubu nikde nevyzrál a znamenalo to druhé místo.

Plus vědomí, že jsme spolu hned ráno na startu znovu. Místo Matveye nám přibyl na lajně Radek Jordák a všem bylo asi jasný, že v těžkém boji se bude pokračovat.
Bohužel jsme se s Kubou v první zatáčce sťukli o trošku víc než asi kdokoliv z nás čekal a výsledkem bylo poslední místo pro nás a pár kotoulů pro Kubu.


Řešit kdo za co mohl teď už asi nemá úplně smysl... Je pravda že mi tam moc místa nenechal, ale jsem si plně vědom, že netančíme balet. Oba jsme tam odsud chtěli odjet první, ale bohužel i tohle je autokros. Člověka jen mrzí, že v tu chvíli pro nás závody v podstatě skončili.


Na humpolecké trati není mnoho míst k předjíždění a věděl jsem, že jestli chceme mít normální místo na startu do semifinále, tak se musím snažit.


Bohužel se nás kletba první zatáčky držela i ve třetí rozjížďce. Po startu z "džungle" moc nevím co se v první řadě stalo, ale vím že po snaze objet všechno venkem, se vedle mě objevilo auto Radka Jordáka koukající "čumákem" do protisměru. Souhra náhod mi odkouzlila zadní spojovačku a já věděl, že je zle. Snažil jsem se auto dovést do cíle, ale po třech kolech mi to zadní kolo vysvětlilo stylem, že jsem si chvíli myslel, že na zbytek závodu se dokoukám spolu s diváky ze stráně.


Jen se štěstím nám tato bída stačila na těsný postup do semifinále, ovšem znovu z posledního místa. Když se podařilo přežít první zatáčku a sem tam někoho předjet, jsem zjistil, že jsem na 4. pozici. Dál už jsem radši neriskoval a všechno si to chtěl nechat na finále.


Bohužel jsem ale někde cestou do auta asi šlápnul do h...a, protože když už to vypadalo že jsme přežili první zatáčku, tak se kluci začali bouchat a postupně přetáčet cestou do kopce. My ostatní jsme se jim snažili vyhnout a při té příležitosti jsme si jich taky pár rozdělili. Všichni tam odsud nakonec odjeli jen nám praskla poslední nepřevařovaná část těhlice a vzala sebou přední spojovačku.


Tím pro nás závod v Humpolci skončil posledním místem a lehkým zklamáním. I přes všechny nezdary si ale myslím, že jsme stále velmi rychlí a že ukazujeme, že s námi musí ostatní počítat. Teď už jen trocha toho štěstí a v Pace ukážeme co umíme. Chci poděkovat celému týmu za ultra náročný víkend a všem divákům za úžasnou podporu, bez které by to nešlo.



PN 17.8.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar