Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém o vítězném Poříčí

Po dlouhé době opět domácí šampionát. A nám se podařilo připsat si čtvrtou výhru ze čtyř a to nikde jinde než v Poříčí. Tréninky se podařilo prolétnout bez zádrhelu, se slušným časem a po vyhrané první rozjížďce nám sobota skončila v naprosté spokojenosti.

Menší zádrhel se objevil v druhé rozjížďce, kde jsme měli v podstatě odpojené turbo a chvílemi jsme měli co dělat vyškrábat se na kopec. Nakonec nám to stačilo na 4. místo a ve třetí rundě bylo potřeba posunout se zase o trošku výše. K mému udivení se to podařilo mnohem rychleji, než jsem čekal, a nějakým zázrakem jsme se dostali na první místo již v první zatáčce třetí rozjížďky. Pak už stačilo jen dojet do cíle a jít se podívat co se to vlastně stalo.



Nakonec nám rozjížďky stačily na první místo a 10 bodů k tomu. Po přežitém semifinále už to vypadalo, že bychom naší poříčskou smůlu mohli konečně prolomit a poprvé zde nejen bojovat o vítězství, ale i o podpis na putovní mega pohár.



Ve finále se odehrálo spousta soubojů, ale naštěstí se nám všechny vyhnuly. Hned od startu se podařilo ukrást si trochu osobního prostoru a vše zajímavé se dělo až za našimi zády. Nakonec se povedlo dotáhnout i finiš celého víkendu na prvním místě a mohli jsme si připsat dalších 35 bodů a pro nás poprvé vůbec vyhrát v Poříčí a to zrovna na 50. výročí.



Chci hrozně moc poděkovat celému týmu. Celý víkend se táhl ve smyslu sbírání dat na nadcházející Evropské závody a zkoušení všemožných strategií. Myslím, že jsme to zvládli. Taky chci poděkovat všem fanouškům co dorazili a dělali tak úžasnou atmosféru. Taky bych chtěl zmínit dokonalou přípravu tratě a snahu ji v jakékoliv prodlevě dát zase do kupy. Cely víkend byl za nás super. Díky moc všem, teď aby to tak šlo dál.




Petr Nikodém 18.8.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar