Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém o posledním českém závodě - buggy 1600 na prodej

Tak za sebou máme všechny závody mistrovství republiky a s radostí jsme ji mohli uzavřít sedmou výhrou ze sedmi závodů! I když tentokrát s malým překvapením. Díky získání titulu o závod dříve, jsme mohli pošetřit naší bestii na poslední, velmi důležitý závod mistrovství Evropy a přivézt zpět k životu naší krásku z divize Buggy 1600.

Po takové době zpět v klidné, lehké atmosféře jsem se trochu bál, jak dlouho bude trvat si na to opět zvyknout. Všechny brzdné body, a hlavně rychlost v poměru s váhou jsou úplně jinde. Chvíli nám trvalo nastavit podvozek auta na starou dobrou "nejlepší káru na čtyřech kolech", ale po trénincích jsem cítil jistotu a mohl se těšit na jízdy.

Zvláště na start ovládaný pouze nohou, nezávislost otáček na turbu a celkově hmotnost auta s jednoduchým ovládáním bylo krásné připomenutí, řekl bych ne úplně špatných vzpomínek na tuto kategorii.

Nakonec se podařilo vyhrát naprosto vše stylem start-cíl od rozjížděk až po samotné finále a myslím, že auto dokázalo, že na dnešní metu i po čtyřech letech ještě v klidu má a že by nedělalo ostudu ani na Evropských závodech.

Já osobně jsem si závod velmi užil, díky Bohu jsem se vyhnul zasahování do probíhající bitvy o titul v Buggy 1600, a snad jsme naskočili zpět na vlnu, která nás pronese i tím nejdůležitějším závodem letošní sezony tento víkend ve Španělské Molleruse.

Díky moc týmu za přípravu teď již trochu netradičního auta, které jsme stihli jen tak tak, ale stalo to za to.

Byli bychom rádi, kdybychom mohli naše auto (Buggy 1600) předat do těch správných rukou, které by v následujících sezonách chtěli bojovat o místa nejvyšší. Tímto je naše kráska opět k mání.
Ještě bych chtěl poděkovat všem co nás tlačí vpřed a fandí nám jak po celou sezonu, tak i teď do posledního víkendu, který rozhodne, uděláme maximum abychom zabodli českou vlajku tam kde jí to sluší nejvíce.


PN 6.10.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar