Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém o nevydařené Nové Pace

Bohužel tento víkend se nenesl směrem, kterým bychom si přáli. Již od měřáků, kdy v prvním se nepodařilo najít kolo pro zajetí času, tak ani v druhém, kde nám nakropili trať, se sobota nevyvíjela dle představ.

Do rozjížďky jsme nastupovali ze třetího místa a nemohli si tudíž vybírat stopu. Možná to byl hlavní dílek všech nadcházejících událostí.

V první zatáčce totiž spadl "Pešek" na nás - většina asi viděla video. (pozn. O to postaral Grencis, který byl z jízdy konečně vy,loučen). Bohužel to odnesla velká část předního zavěšení a hlavně body z rozjížděk s postavením na dalším startu a pocitem, že od teď musíme vše dojet abychom se vůbec dostali do finále.

Ve druhé rozjížďce jsme startovali z druhé lajny (díky početnému startovnímu poli. Hned po startu jsme se dostali na druhé místo a už se mi ani nikam dál přes rozbitou trať nechtělo. Bohužel u studánky čekalo takové překvapení, které mě i s autem skoro přesunulo za vnitřní svodidla a vylomilo zadní levé kolo - když pominu i načaté pravé zadní kolo. Chvíli to vypadalo, že se s tím jet dá, ale bohužel přesně ve zlomu do kopce se levé zadní vylomilo úplně a následoval flákanec o svodidla a prasklo zadní přepákování. Samozřejmě toho odešlo víc, ale to ani nemá cenu popisovat.

Do třetí rozjížďky jsme tedy šli opět z druhé lajny. Následoval podobný postup druhé místo, snaha přežít do cíle a ani se nikam dál už necpat. Bohužel stejná díra, která vyslala například Lukáše Musila a v průběhu víkendu i mnoho dalších si počkala i na nás. V podstatě v nulové rychlosti, díra po půl kola, si potykala i se mnou a ukázala mi prstíček v cestě za něčím lepším, než byla poslední řada ve finále.

Když jsme nad tím přemýšleli, dalo by se říct, že ve dvou ze tří rozjížděk proti nám stála už i trať. Do finále jsme šli z poslední řady. Trať se o moc, proti předchozím jízdám nezměnila, spíše jsem objížděl než předjížděl a vždy se přitom docela strachoval o životnost. Aby to, ale nebylo stále jen pochmurný, podařilo se zajet nejrychlejší čas finále.

Podařilo se posunout se z poslední rady až na páté místo, řekl bych, že kdyby nedošli kola do cíle, ještě bychom se posunuli výše. Trošku jsme pošilhávali až na místo třetí, ale šachovnice přišla příliš brzy, Nakonec jsme po ve směs špatném víkendu utržili osmnáct bodů a pozice v šampionátu se krásně narovnali do +- deseti bodů od vedení až po nás. Bude to boj až do posledních metrů a tak je to nejlepší.


Chci moc poděkovat všem fanouškům, kteří byli jako vždy skvělá opora a zase ukázali jak to má vypadat. Také celému týmu, který měl bohužel opět spoustu práce, ale znovu ukázal, že umí opravit i nemožné na počkání. Nakonec bych chtěl pogratulovat všem vítězům je vždy krásné slyšet českou hymnu a dvakrát to platí u našich tratí a před největším kotlem.




petr Nikodém 7.9.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar