Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém hodnotí stříbro z Nové Paky

Asi největší akcí u nás, kterou byl čtvrtý závod evropského šampionátu v Nové Pace, jsme proletěli až do finále v podstatě bez problému. Podařilo se vyhrát jak měřáky, tak rozjížďky. Obzvláště třetí rozjížďku jsem si užil asi nejvíce.

Po špatném startu následovala stíhací jízda za Berndem Stubbe, který byl jako vždy velmi rychlý, až to vypadalo, že se nedostaneme k šanci o souboj. V posledním kole se ale podařilo přiblížit a díky Vám všem na stráni, jsem se nechal vyhecovat k přímému souboji. Souboje s Berndem mám rád, jsou rychlé, zároveň složité a člověk se nemusí bát, že přijde o celé auto, doufám že jste si to užili alespoň z poloviny jako my. Nakonec klapla i třetí jednička, díky které jsme získali další důležitý bod a mohlo se jít na semifinále a finále.


Semifinále jsme přežili stylem start-cíl a už to vypadalo, že přežijeme celý víkend bez problémů.
Povedlo se vlastně všechno. Vyhráli jsme start, auto jelo jako zblázněné. Jen ne až do cíle.



Když jsem viděl že mě od startu nikdo nějak extrémně neatakuje, chtěl jsem jet spíše opatrně a vyhýbat se dírám. Bohužel při sjezdu z kopce u cíle jsem tři kola před koncem zaregistroval velmi citelné snížení výkonu. Tam kde normálně jedu čtyřku, jsem musel do jedničky. Věděl jsem, že tři kola jsou ještě dlouhá a najednou byla ještě delší. S tím, že jsem v zatáčce musel asi osmkrát bodlovat jsem nám nedával moc nadějí na umístění alespoň na stupně vítězů. Bohužel odešel motor Wastegatu a prostě už to nejelo. Nemělo by se nikdy nadávat na žádné umístění na stupních a když si vezmu přes jaký problém se podařilo dojet do cíle, tak je naše dvojka vlastně zlatá.



Z prvního místa, zvlášť když už to vypadalo že bychom na to měli, to vždy zamrzí, ale i tak je tento výsledek úžasný. Urvali jsme 32 bodů a držíme stále stejný bodový náskok. Ještě nás čeká 6 závodů, takže všechno je otevřené.


Moc chci poděkovat celému týmu, myslím, že jsme auto někam dotáhli a že je to vidět. Ale asi nejvíc chci poděkovat všem co nám tak fandíte a doslova tlačítek vpřed. Všem co byli na stráni a dělali tu úžasnou atmosféru, kterou nám můžou všude jinde závidět.


Průběžné pořadí ME

Super buggy
1.Nikodém 114
2.Stubbe 107
3.Feuillade 97
4.Grencis 90
5.Baartelen 87
6.Jordák 85
7.Antony 74




P.Nikodém 7.7.2022




Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar